Politie Groningen

Vrijdag 10 juli 2009

Provincie Groningen, 10-07-2009

Groningen: stel krijgt ruzie in hotel

Een 33-jarige man uit s-Gravenzande en zijn 31-jarige vriendin uit Hoek van Holland zorgden donderdagnacht voor onrust in een hotel in de Oosterstraat. Een medewerker van het hotel belde de politie, omdat het stel lawaai maakte, schreeuwde en elkaar uitschold. Ook bleken de man en vrouw de kamer niet te hebben gehuurd en dus niet in het hotel thuis te horen. Toen agenten binnen kwamen, was het een grote bende in de kamer. Ook zagen de agenten bloedsporen. Het stel werd aangehouden voor huisvredebreuk. Het paarl werd gehoord, maar de vrouw wil geen aangifte doen van huiselijk geweld.

Groningen: deur ingeslagen

De politie heeft donderdagnacht in de Kleine Pelsterstraat drie mannen aangehouden. Het drietal, een 24-jarige man uit Winschoten, een 27-jarige man uit Heiligerlee en een 21-jarige man uit Beerta, sloeg een deur van een winkel in de Pelsterstraat in en ging er vandoor. Helaas voor hen werd dat gezien door drie andere personen die de politie inschakelden. Op basis van het signalement werd het drietal ingerekend. Een van de verdachten had bloed op zijn hand en shirt. Hij bleek zelfs nog de deurklink in zijn handen te hebben. De heren werden aangehouden en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: scooterrijder onder invloed valt

Een 50-jarige Stadjer is donderdagavond op de Leegeweg onderuit gegaan met zijn scooter. Na zijn ongeval bleek dat hij onder invloed was. De Stadjer kwam uit de richting van de Edelsteenlaan en viel nabij de bussluis. Hij liep een hoofdwond op. Een blaastest en vervolgens een ademanalysetest wezen uit dat de Stadjer ruim 1,55 promille in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de Groninger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: te laat geremd

Een 33-jarige zwangere inwoonster van Gorredijk werd donderdagmiddag voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd na een verkeersongeluk op de Noordzeeweg in Groningen. De vrouw zat bij haar man in de auto voor het verkeerslicht bij de kruising met de Bedumerweg. Een achteropkomende automobilist, een 45-jarige inwoner van Noordhorn, kon niet op tijd voor het rode licht afremmen en botste achterop de auto van het echtpaar uit Gorredijk. Ook een wagen op de andere rijstrook werd door hem geraakt. De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht.

Veendam: vandaal aangehouden

Dankzij ingrijpen van een getuige, kon donderdagavond in Veendam een 19-jarige vandaal in de kraag worden gegrepen. Een bewoner van het Beneden Oosterdiep zag dat een jongeman tegen een auto schopte en sloeg en alarmeerde de eigenaar van de wagen. Deze wist samen met zijn vrouw de verdachte te achterhalen en vast te houden. De 19-jarige, die zwaar onder invloed was, verklaarde bij de politie in eerste instantie van niets te weten. Hij is ingesloten.

Grootegast: onderzoek naar graffity

De politie is een onderzoek begonnen naar graffity in Grootegast. Afgelopen week zijn in het dorp in drie achtereenvolgende nachten diverse panden en een auto met groene en bruine verf bespoten. De tags bestaan uit een cirkel met een letter in het midden en uit de aanduiding loser. In een enkel geval werden hakenkruizen aangebracht. Mensen die kunnen helpen bij het onderzoek worden gevraagd contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, telefoon 0900-8844.

Stadskanaal: automobilist onder invloed

Een 37-jarige automobilist uit Stadskanaal is donderdagnacht op de Wiekedreef aangehouden voor rijden onder invloed. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en daar werd een alcoholpromillage van iets meer dan
1,05 vastgesteld. De bestuurder kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op zaterdag 11 juli controleert de politie op de volgende plaatsen:
* N388 wegvak A7 Boerakker Grijpskerk

* N363 wegvak aansluiting N361 Uithuizen

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 16 februari op diverse plaatsen op snelheid.

§ Veendam, Sorghvlietlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 113, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: km/uur 74, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

§ Veendam, Langeleegte: aantal geregistreerde voertuigen: 87, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.