Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 10-07-2009

Politie houdt verdachte aan na vernieling autos en diefstal fiets

KLAZIENAVEEN Donderdagmiddag heeft de politie een 21-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. Hij had aan de Langestraat twee autos beschadigd. Getuigen waren hem achterna gegaan en zagen hem daarna een fiets meenemen. Op hun aanwijzingen heeft de politie de man aangehouden op de Bladderswijk. De fiets bleek gestolen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009025346)

Verdachte mishandeling aangehouden

MEPPEL Donderdagnacht heeft de politie een 18-jarige Meppeler aangehouden. Agenten zagen dat hij op het Prinsenplein een 21-jarige plaatsgenoot klappen gaf en hielden hem aan. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Wat de aanleiding tot de ruzie is geweest is nog niet bekend. (2009025391)

Politie onderzoekt mishandeling

HOOGEVEEN Donderdagnacht is in de trein van Meppel naar Hoogeveen een 19-jarige jongen uit Hoogeveen mishandeld. Daarbij liep hij verwondingen bij zijn oog op, doordat het glas van zijn bril kapot was geslagen. De jongen is voor behandeling naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek; de vermoedelijke dader is bekend maar nog niet aangetroffen. (2009025393)

Verdachte aangehouden na baldadig gedrag

MEPPEL Donderdagnacht heeft de politie op het Prinsenplein een 22-jarige man uit Meppel opgepakt. Hij gooide een plantenbak omver en tilde een fiets boven zijn hoofd en smeet die op straat. Een agent zag dit gebeuren en hield de man aan. Hij kreeg een proces-verbaal. (2009025398)

Alcomobilist aangehouden

MEPPEL Donderdagnacht reed een 19-jarige automobilist uit Meppel over de Thorbeckelaan terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest scoorde hij 0,7 promille. Bovendien had hij geen geldig rijbewijs. (2009025415)

Politie onderzoekt snelkraak

ASSEN Donderdagnacht rond 3.30 kreeg de politie een melding van een inbraak in een telefoonwinkel in het Forum. Ter plekke bleek het raam van de toegangsdeur kapotgeslagen. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen en wat. De politie onderzoekt deze inbraak. (2009025426)

Hennepkwekerij aangetroffen

EMMEN Bij een onderzoek in een bedrijfspand aan de Olivier van Noortstraat heeft de politie een hennepkwekerij aangetroffen met 178 planten. De 33-jarige eigenaar krijgt een proces-verbaal en moet de zaak ontmantelen en laten vernietigen. (2009025308)

BOB blijft BOB tot hij thuis is; alcoholcontrole Beilen

DRENTHE Het verkeershandhavingteam van Politie Drenthe heeft donderdagmiddag het verkeer in de omgeving van Beilen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Er is gecontroleerd op de Asserweg. Bij deze controle zijn 513 blaastesten afgenomen. Geen van deze bestuurders had te veel alcohol gedronken.

Bij controles in Roden en Peize zijn 50 blaastesten afgenomen. Ook hier had niemand teveel gedronken. Wel zijn hier ongeveer 20 bekeuringen uitgedeeld, meer dan de helft voor het niet dragen van de gordel.

BOB

Uit diverse onderzoeken blijkt dat bijna iedereen wel weet wie BOB is: hij drinkt niet en brengt zijn vrienden veilig thuis. Ook het maken van de BOB-afspraak is geen probleem. Desondanks blijkt het voor sommige BOBs wel lastig te zijn om zich de hele middag of avond aan de BOB-afspraak te houden en de verleidingen van alcohol te weerstaan. Ondanks dat het alcoholgebruik in het verkeer in Drenthe lager ligt dan in de rest van het land, is het zaak om toch steeds weer aandacht te vragen voor dit onderwerp. BOB blijft fris.

Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk opwww.verkeershandhaving.nlbij controles.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.