Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 10-07-2009

Aangehouden verdachte oplichting ook verdacht van zaken in Soest

AMERSFOORT/SOEST De politie verdenkt de eerder aangehouden - inmiddels 50-jarige -Amersfoorter eveneens van meerdere oplichtingszaken in de gemeente Soest. Hij werd op 15 mei 2009 in Amersfoort al aangehouden op verdenking van meerdere oplichtingszaken. Deze zijn gepleegd in de periode vanaf eind december 2008 tot medio mei 2009. Winkeliers in Amersfoort en omgeving deden destijds aangifte van oplichting. Op grond van nader onderzoek verdenkt de politie hem nu ook van het oplichten van tenminste vijf ondernemers in Soest in dezelfde periode.

Zo vermoedt de politie dat de man bij diverse winkels in Soest voordeed of hij omvangrijke aankopen ging doen. Met een smoes kreeg hij alvast een deel van de goederen onder andere dankzij de omvangrijke bestelling - mee. Uiteindelijk hoorden de ondernemers niets meer van de man. Deze werkwijze van de man bleek ook uit eerdere aangiften.

De man zit nog altijd in voorarrest. De politie zet het onderzoek voort.

Vechtpartij

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 9 juli een man en een jongen aangehouden in verband met een vechtpartij.

Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat ter hoogte van De Balken gevochten werd en waarbij één persoon op de grond zou liggen. Ter plaatse bleek het te gaan om een 16-jarige jongen uit Amersfoort. De twee verdachten, een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit Amersfoort, bevonden zich in een woning in de buurt en werden aangehouden. Het 16-jarige slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. De oorzaak van de vechtpartij zou te maken hebben dat het slachtoffer iets gezegd zou hebben over een familielid van de 18-jarige man. De politie heeft de zaak in onderzoek. Bij het overbrengen van de verdachten naar het politiebureau probeerde de 17-jarige verdachte zijn mobiele telefoon bij zijn kruis te verbergen. De jongen werd betrapt toen iemand hem belde.

Gewond na valpartij

AMERSFOORT Een 49-jarige man uit Amersfoort is op donderdag 9 juli gewond geraakt toen hij met zijn fiets ten val kwam.

De 49-jarige fietste rond middernacht, samen met een 34-jarige man over de Coninkstraat toen het slachtoffer per ongeluk met zijn voorwiel het achterwiel van de 34-jarige raakte. De 49-jarige man kwam daarbij met zijn hoofd ongelukkig op straat terecht en was enige tijd buiten kennis. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek dat de man door de valpartij onder andere een gebroken neus had opgelopen. Hij moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven.