PvdA Rotterdam


PvdA moties succesvol!

Vr 10 Jul 2009 - Redactie

De PvdA is verheugd dat tijdens een lange raadsvergadering gisteravond over de begroting en de plannen voor het komend jaar een aantal cruciale moties is aangenomen.

Verkiezingsbelofte
Eén van de pijnpunten van de PvdA was dat bij het opknappen van het gebied rondom de Matthenesserdijk De Fabriek niet werd meegenomen. Er bestaat nog geen overeenstemming over de bestemming van het monumentale gebouw waardoor de renovatie is uitgesteld. In de aangenomen motie roept de PvdA op snel te starten met de renovatie los van functie die het gebouw gaat krijgen. Met het behalen van deze motie heeft de PvdA een van haar verkiezingsbeloften ingevuld.

Ondertunneling s Gravendijkwal
De ondertunneling van de s Gravendijkwal is en was een speerpunt voor de PvdA de afgelopen jaren. Opgelucht zijn wij dan ook dat de motie waarin de PvdA oproept om nog deze bestuursperiode een kant en klaar plan voor te leggen aan de raad het heeft gehaald.

Huiswerkbegeleiding
De PvdA is blij dat de motie waarin zij oproept om de huiswerkbegeleiding te verbeteren, is aangenomen. Op dit moment functioneert het onvoldoende terwijl er een grote behoefte is in een stad als Rotterdam, waarin kinderen extra ondersteuning bij het maken van hun huiswerk zo hard nodig hebben.