Menzis partner van de Amsterdam Marathon

10/07/2009 11:53

Menzis zorg en inkomen

Tijdens de Amsterdam Marathon (op 18 oktober) wordt ook de Menzis 7,5 Kilometer gelopen. Joop Waterreus (voorzitter bestuur Amsterdam Marathon) en Roger van Boxtel (voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis) ondertekenden hiervoor deze week een overeenkomst. Via deze samenwerking promoot Menzis bewegen als onderdeel van een gezonde leefstijl.

Werken aan gezondheid

Menzis vindt het belangrijk dat mensen bewegen en zo werken aan hun gezondheid. Dat doet Menzis door sportevenementen te ondersteunen waaraan zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. De Menzis 7,5 Kilometer is zo'n evenement. Iedere loper, jong en oud, kan meelopen. Zo is er tijdens de marathon naast de topatleten ook volop ruimte voor de gewone recreant. Andere voorbeelden van toegankelijke evenementen die Menzis ondersteunt zijn de Menzis 5 Kilometer tijdens de Enschede Marathon en de 4 Mijl van Groningen.

Strijd tegen overgewicht

Overgewicht is één van de belangrijkste gezondheidsproblemen van dit moment. Tegelijkertijd worden mensen steeds meer gewezen op de eigen verantwoordelijkheid die ze hebben voor hun gezondheid. De meeste mensen willen die verantwoordelijkheid ook wel nemen, maar weten niet hoe. Als zorgverzekeraar voelt Menzis hierin een verantwoordelijkheid en wil mensen hierbij ondersteunen. Samen met zorgverleners wil Menzis een bijdrage leveren in de strijd tegen overgewicht. Het ondersteunen van breed toegankelijke loopevenementen past hierbij. Zo is Menzis er niet alleen als een klant gezondheidsproblemen krijgt, maar helpt de zorgverzekeraar deze problemen te voorkomen.

Mooie route

Deelnemers aan de Menzis 7,5 Kilometer lopen vanaf het Stadionplein een mooie route langs een aantal bijzonder plekken in Amsterdam. De lopers passeren ondermeer het Rijksmuseum en het Vondelpark. De finishstreep is getrokken in het Olympisch Stadion. Supporters en toeschouwers mogen hier gratis naar binnen.

Schrijf online in

Inschrijven voor de Menzis 7,5 Kilometer kan tot 20 september op de site van de Amsterdam Marathon: www.amsterdammarathon.nl.

Op de foto feliciteren Joop Waterreus (links) en Roger van Boxtel elkaar met de samenwerking bij de Menzis 7,5 Kilometer.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.