Gemeente Den Helder

Start bouw Multifunctioneel centrum nog dit jaar op: 2009-07-06

Met grote voortvarendheid hebben Zeestad, gemeente Den Helder en Woningstichting Den Helder overeenstemming bereikt over de bouw en exploitatie van het nieuwe Multifunctioneel centrum (Mfc) in Nieuw Den Helder. Het Mfc komt op de plek van de oude dansschool Corma, dat na de zomervakantie wordt gesloopt door Zeestad. Zodra het terrein door Zeestad bouwrijp is gemaakt, start de Woningstichting met de bouw van het opvallende goudkleurige gebouw. In het Mfc zullen de gebruikers van de Eendracht, de Dintel en professionele partijen als GG&GD, bureau Jeugdzorg, enz. onder een dak worden verenigd.

Nog geen jaar geleden startten Zeestad, gemeente Den Helder en de Woningstichting met de onderhandelingen over de bouw en het gebruik van het MFC. Zij hadden een gemeenschappelijk doel voor ogen: goede faciliteiten voor buurtverengingen en professionele zorgpartijen in Nieuw Den Helder. Terwijl de architect al aan het tekenen was en de vergunningen al werden aangevraagd, moesten de drie partijen nog wel tot overeenstemming komen. Dat is nu gelukt, Zeestad gaat slopen, Woningstichting gaat het Mfc bouwen en beheren en de gemeente staat een aantal jaren garant voor de gebruikers. Door deze sporen parallel te laten lopen, kan nu direct worden overgegaan op de uitvoering.

Er wordt ook gedacht aan de verschillende gebruikers die straks onder één dak zitten. Vooruitlopend op de definitieve beheersituatie van het Mfc, is Martin van Otterloo voor Zeestad alvast aan de slag met toekomstige gebruikers. Onlangs hebben de verschillende groepen filmpjes van henzelf gemaakt. Binnenkort draaien deze filmpjes op de drie locaties waar de gebruikers nu over verspreid zijn. Zo krijgen ze vast een idee met wie ze straks een gebouw delen aan de Texelstroomlaan. De drie partijen zijn zeer tevreden over de uitkomst van de onderhandelingen. Als de sloophamer na de bouwvak wordt gehanteerd, heffen zij zeker een glas op de succesvolle samenwerking.