KNWV

Succes voor oranje zeilers met handicap

donderdag 9 juli 2009

Succes voor oranje zeilers met handicap

Nantes, 28 juni 2009: Bij de open Franse Kampioenschappen in de âAccessâ boten voor zeilers met een handicap is Vera Voorbach in de 2.3 klasse tweede geworden. Jasper Smit werd in diezelfde klasse 11e. In de Liberty-klasse was het een Nederlands onderonsje. Sefke-Jan Holtrop en Wilma van den Broek werden 1e en 2e. De deelname werd mogelijk gemaakt door de stichting Sailability, WSV Het Witte Huis in Loosdrecht en vele vrijwilligers. Het Acces klasse open Franse kampioenschap werd gevaren in drie type boten: 2.3 Single (16
deelnemers), 303 Wide (8 deelnemers) en Liberty (2 deelnemers).

Het was zeer warm tijdens de kampioenschappen. Op de eerste dag verliep alles volgens plan, er werden drie wedstrijden gevaren in windkracht 2 tot 3 Beaufort. Op de tweede dag werden de wedstrijden lang uitgesteld vanwege een gebrek aan wind. Wonder boven wonder werd na lang wachten wel een startprocedure ingesteld. Helaas werd deze op de laatste minuut weer gestopt. Uiteindelijk heeft de wedstrijdleiding besloten een wedstrijdje voor spek en bonen te doen.

Zondag de laatste dag werd er om 9.30 uur gestart. Er stonden drie wedstrijden op het programma. Wederom met zeer weinig wind (windkracht
1-2). Uiteindelijk zijn 6 van de 11 geplande wedstrijden gevaren met prima resultaten voor de Nederlanders. Geen wonder dat de sfeer heel goed was in het Oranjekamp na zoân succesvol eerste toernooi van de stichting Sailability.
Â

Op www.accessclass.org kun je meer lezen over deze verschillende type boten en het Franse Kampioenschap. Op de website (www.sailability.nl) vindt u meer informatie over zeilen voor gehandicapte sporters.

Over Sailability
De Stichting Sailability Nederland is nog jong. We zijn vanaf 2006 actief bezig om zeilen voor mensen met een lichamelijke en/of
verstandelijke handicap mogelijk te maken. Dit doen we op 3 locaties in Nederland: WSV Witte Huis in Loosdrecht, Watersportcentrum Sloterplas in Amsterdam en KWS te Sneek.

Stichting Sailability Nederland is lid van Sailability World, een internationale organisatie die probeert de doelstelling "Zeilen is mogelijk voor iedereen" te verspreiden over de wereld. 18 landen zijn al lid van Sailability World.