Gemeente Voorschoten

verkeersvisie vast

Gemeenteraad stelt verkeersvisie vast

fietspad-kl De gemeenteraad heeft donderdag 9 juli de `Visie op Verkeer en Vervoer in Voorschoten 2009-2020' vastgesteld. Hiermee is één van de speerpunten uit het coalitieakkoord verwezenlijkt. De nota beschrijft het kader voor het verkeers- en vervoersbeleid van de gemeente tot en met 2020. De verkeersvisie kwam tot stand in samenspraak met belanghebbenden onder verantwoording van wethouder Hans Horlings.

Voorschoten zet het begrip `duurzaam' centraal; dit houdt in: Duurzaam Veilig, bruikbaar voor langere tijd en met respect voor de leefomgeving. Veel aandacht in de visie gaat uit naar de fietser, de voetganger en het openbaar vervoer. Extra aandacht is er voor verkeersdeelnemers zoals schoolkinderen, senioren en mensen met een mobiliteitsbeperking.

Maatregelenpakket ligt klaar
De verkeersvisie is uitgewerkt in een `Maatregelenpakket Verkeer en Vervoer' (MPV). Het doel hiervan is om de uitvoering van het verkeers- en vervoerbeleid te sturen en te monitoren. Het maatregelenpakket vormt de basis voor de besluitvorming in de raad over de jaarlijkse programmering van de uitvoering van het verkeers- en vervoerbeleid. Belangrijke onderdelen van het Maatregelenpakket zijn het invoeren van zogenoemde 30 km zones in de gemeente, het oplossen van de verkeersoverlast op de Leidseweg-Noord en het creëren van een veilige schoolomgeving.

* 10 juli 2009