Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 10-07-2009

Brandstichter aangehouden in Breda

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur op een
bedrijventerrein aan de Ramshoorn een 25-jarige Bredanaar aangehouden ter zake brandstichting. Hij gaf toe dat hij brand had gesticht in de loods van zijn zwager omdat hij met hem ruzie heeft. Hij is ingesloten

De agenten kregen een melding dat een loods in brand zou staan op de Ramshoorn. Ter plaatse zagen agenten een man voor een opengebroken loodsdeur op de grond zitten. In de loods bleek brand te woeden. Verschillende spullen waren kennelijk in brand gestoken. De man vertelde de agenten dat hij de brand had aangestoken omdat hij ruzie heeft met zijn zwager, die de huurder is van het pand. Hij had naar eigen zeggen zelf de brand gemeld. Hij had de komst van de politie afgewacht omdat hij aangehouden wilde worden. De brand was gelukkig nog in een begin stadium en werd snel door de brandweer geblust. De benadeelde Ondanks de bekentenis van de man zal de technische recherche verder onderzoek instellen.

Beveiliger betrapt schoolinbreker

BREDA: Een medewerker van een bewakingsdienst heeft vannacht, de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 04.00 uur bij een school aan de Wandelakker een 34-jarige inbreker betrapt. De verdachte werd overgedragen aan de politie en in verzekering gesteld.

Vannacht ging omstreeks 04.00 uur het inbraakalarm van een school in de Haagse Beemden over. Een beveiligingsbeambte was als eerste ter plaatse en zag in een van de lokalen een man gehurkt in een hoek zitten. De man had een snijwond aan zijn linkerhand waaruit hij bloedde. Hij probeerde dit te stelpen met toiletpapier. Uit verder onderzoek bleek dat er twee ruiten vernield waren, waarlangs de man kennelijk naar binnen was gekomen. De verdachte die onder invloed was van alcohol werd door agenten aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar verklaarde hij dat achterna gezeten was door mannen en daarin de school was binnen gevlucht. De recherche zet het onderzoek voort.

Fransman aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: Agenten hebben vannacht omstreeks 03.00 uur op de Claudius Prinsenlaan een dronken Fransman aan de kant gezet.

De 45-jarige automobilist slingerde zo over de weg dat de agenten hem controleerden. Hij blies maar liefst 1130 ugl, ruim vijf keer het toegestane maximum. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en heeft een dagvaarding gekregen. De Franse bestuurder werd middels een tolkentelefoon. Hij had naar eigen zeggen 3 a 4 glazen wijn gedronken. Hij werd bevraagd over het feit dat er vier kinderen in zijn auto zaten. Dat zijn volgens hem vrienden van zijn zoon, waarmee hij nog naar Amsterdam had willen gaan.

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie in Breda heeft een rustige uitgaansavond beleefd. Volgens de dienstdoende agenten, was het gezellig druk. Er werden slechts twee aanhoudingen verricht.

Een 36-jarige man uit Teteringen werd omstreeks 00.30 uur opgepakt. Hij was dronken en rende weg toen hij een bekeuring kreeg voor wildplassen. Ook bleek hij geen ID-bewijs bij zich te hebben. Een 19-jarige man uit Ewijk werd omstreeks 01.30 uur op de Vismarktstraat aangehouden omdat hij in een discotheek een houten balk vernield zou hebben. Volgens de verdachte ging het gewoon om een rotte plank die losschoot toen hij er tegen aan leunde. Een medewerker van de
horecazaak verklaarde echter dat hij gezien had dat de verdachte kennelijk uit balorigheid een plank had losgetrokken.

Lastige man op station CS aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.15 uur op
aanwijzing van een NS-medewerker een 47-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man had volgens een conducteur reizigers lastig gevallen in de trein van Breda naar Tilburg. De verdachte, die geen geldig plaatsbewijs had. Op het station had vervolgens met gebalde vuist een NS-medewerker Service en Veiligheid, die hem op zijn gedrag aansprak, een klap op diens rechterwang gegeven. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Politie zet bij arrestatie pepperspray in

BREDA: Agenten hebben donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur op de Middellaan pepperspray ingezet om een lastige verdachte, een 23-jarige Bredanaar, onder controle te krijgen. De agenten controleerden de man vanwege een anonieme tip over drugs dealen. De verdachte bleek geen ID-bewijs bij zich te hebben. Hij probeerde zich aan de aanhouding te onttrekken door te vluchten in de richting van de Nieuwe Dieststraat. Daar de verdachte geen gevolg gaf aan de vordering te blijven staan werd pepperspray ingezet. Hierna kon hij overmeesterd en aangehouden worden. De verdachte verklaarde aan het bureau dat hij weggerend was omdat hij bang was dat er nog boetes voor hem openstonden. Dit bleek niet het geval te zijn.

Bredanaar aangehouden voor bedreiging

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag in een gebouw van een
hulpverleningsinstelling aan de Korte Raamstraat een 46-jarige Bredanaar aangehouden die een medewerker aldaar bedreigd zou hebben. De verdachte, een voor de politie bekende drugsgebruiker, was door het lint gegaan omdat hij andere medicijnen wilde. Hij had daarop de medewerker bedreigd. Zo zou hij geroepen hebben dat hij een stuk ut haar strot zou bijten. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-07-2009 13:30 | © Regio Midden en West Brabant |