Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 10-07-2009

Politie spreekt van een gezellige en gemoedelijke sfeer in de
binnenstad van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vanmorgen belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een gezellige en gemoedelijke sfeer. De politie verrichte in totaal 3 arrestaties. Twee Tilburger van beiden 18 jaar mochten mee naar het bureau omdat ze verdacht worden van poging tot diefstal van een fiets op het Hendrikhof. De derde verdachte, een 41-jarige man is
aangehouden op verdenking van een straatroof in de Stationsstraat. Het slachtoffer, een 20-jarige plaatsgenoot deed aangifte. De 41-jarige man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer liep vanmorgen door de Stationsstraat in de richting van het centrum. Een onbekende man passeerde hem op de fiets en stopte enkele meters voor hem. Deze man liep vervolgens op het slachtoffer af, greep hem vast bij zijn nek en duwde hem naar de grond. De verdachte eiste geld en zijn gsm. Voorzien van een gering geldbedrag vluchtte de dader weg in de richting van het NS-station. Gewaarschuwde agenten kamde de omgeving uit en troffen op de Gasthuisring een man die voldeed aan het opgegeven signalement.

Dronken automobilist wederom door de politie aangehouden

TILBURG - De politie heeft even na 03.30 uur op de Hart van
Brabantlaan een dronken 21-jarige automobilist uit Goirle van de weg gehaald. Tijdens controle bleek dat de man onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 615 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De automobilist was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Eerder dit jaar had de politie hem al van de weg gehaald voor hetzelfde feit waardoor hij zijn rijbewijs kwijt raakte.

Tilburger mishandelt Bredanaar

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 23.00 uur in een woning in Tilburg een 28-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Breda deed aangifte. De verdachte is op het bureau voor onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer liep gisteravond over de Oude Dijk. Rond 23.00 uur stopten naast hem twee auto's. Het slachtoffer herkende één van de bestuurders, de verdachte, als zijnde de ex-vriend van zijn vriendin. Tussen het slachtoffer en de verdachte ontstond een woordenwisseling waarop de verdachte hem meerdere keren in het gezicht sloeg. De andere bestuurder voegde zich bij het tweetal en sloeg het slachtoffer eveneens. Gewaarschuwde agenten hebben de Tilburger aan kunnen houden en stelt een onderzoek in naar de andere verdachte.

Minderjarigen verdacht van straatroof

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op het Stadhuisplein drie Tilburgse jongens van 14 en twee van 17 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht betrokken te zijn bij een straatroof die eerder op de Oude Dijk plaats gevonden had. Het slachtoffertje, een 12-jarige Tilburgse jongen deed aangifte.

Het slachtoffer speelde gistermiddag met enkele vriendjes in het stadspark. Bij de Oude Dijk benaderden hen de drie verdachten. Het drietal had het voorzien op het fietsslot van de jongen. Nadat één van hen aangegeven had het slot te willen hebben gaf het slachtoffer aan het niet te geven. Hierop pakte één van de verdachten de jongen bij de arm en duwde hem op de grond. Het lukte de verdachten het slot los te krijgen en de bijbehorende sleutel te pakken te krijgen. Nadat ze het slot van de fiets gehaald hadden schopte één van de verdachten tegen de fiets waarna het drietal vertrok. Gewaarschuwde agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en troffen op het Stadhuisplein drie personen aan die voldeden aan het opgegeven signalement.

Politie schrijft 38 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben
gisteravond tussen 18.00 uur en 21.30 uur een verkeerscontrole ingesteld in de Kwaadeindstraat en de Waterhoefstraat. Het doel van de controle is de verkeersveiligheid te vergroten. Er werden in totaal 38 bonnen uitgeschreven. Hiervan waren er 27 voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Doorrijders die het gaspedaal wat dieper intrappen om net door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook
(zwaar)gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed helemaal niet te overzien.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-07-2009 13:18 | © Regio Midden en West Brabant |