AEGON wint drie prijzen bij European Pensions Awards

10/07/2009 13:17

AEGON Nederland


- Herman Kappelle Europese pensioen persoonlijkheid van het jaar


- TKP Investments voor de tweede keer multi-manager van het jaar


- TKP Pensioen pensioenadministrateur van het jaar

AEGON heeft in totaal drie prijzen weggesleept bij de European Pensions Awards van 2009. Herman Kappelle, hoogleraar fiscaal pensioenrecht en AEGON-directeur, won de European Pensions Personality of the Year. AEGON-dochter TKP won twee prijzen: voor Pension Scheme Administrator en voor de twee keer op rij de Multi-Manager Award van het jaar.

Marco Keim, CEO van AEGON Nederland: "Wij zijn zeer verguld met deze drie awards. Herman Kappelle heeft deze Europese prijs dik verdiend. Hij zet zich onvermoeibaar in voor de verbetering van het Nederlandse pensioenstelsel, en ook voor de positie van Nederland als pensioenland binnen Europa. De prijzen voor AEGON-dochter TKP bewijzen dat wij sterke oplossingen hebben voor pensioenfondsen en internationale ondernemingen, zowel op het gebied van vermogensbeheer als op het gebied van administratie. Wij leven in een lastige tijd, maar deze drie awards zijn wel een mooie opsteker."

Roelie van Wijk, CEO van TKP Investments: "Ik ben heel blij dat wij voor de tweede keer de Multi-Manager Award hebben gewonnen. Hiermee is bevestigd dat TKP Investments nu een Europese naam is. Onze nieuwe poolingoplossing voor multinationals zal daar zeker aan bij hebben gedragen."

Ernst de Bie, directeur Pensioen Services van TKP Pensioen: "Wij zien deze award als teken van erkenning van TKP's 'multiclient concept' waarbij customer intimacy, kwaliteit en innovatie leidend zijn."

Vakblad

De European Pensions Awards zijn een initiatief van het vakblad European Pensions. De prijsuitreiking vond plaats op 9 juli in Londen. De awards zijn in 2008 in het leven geroepen als erkenning voor buitengewone prestaties op het gebied van pensioenvoorzieningen in Europa. Alle partijen die pensioenfondsen in hun werk ondersteunen, komen in aanmerking: vermogensbeheerders, consultants en pensioenuitvoerders. In 2008 won AEGON-dochter TKP Investments in de categorie Multi-Manager of the Year.

Zes nominaties

In totaal was AEGON zes keer genomineerd. Naast de drie awards had AEGON nominaties voor Investment Manager of the Year (voor AEGON Asset Management), Fiduciary Management Firm of the Year (nogmaals TKP Investments) en Pension Provider of the Year (voor AEGON Global Pensions).

Over Herman Kappelle

Professor Herman M. Kappelle (51) is bijzonder hoogleraar Fiscaal Pensioenrecht aan de VU in Amsterdam en directeur van AEGON Adfis, de adviesgroep juridische en fiscale zaken van AEGON. Kappelle lanceerde vorig jaar het idee van de 'knip', het idee om mensen die met opgebouwd kapitaal pensioen moeten aankopen, de gelegenheid te geven dat in twee delen te doen. Omdat veel van dat kapitaal op de beurzen is verdampt, kan er nu minder pensioen worden aangekocht. Door de knip kunnen gepensioneerden op een later moment, als de beurzen zijn aangetrokken, het resterende pensioen aankopen. Het idee ligt momenteel als wetsvoorstel bij de Tweede Kamer.

Over TKP

TKP, een 100% dochter van AEGON Nederland N.V., opereert op de pensioenmarkt als uitvoerder van pensioenregelingen en als vermogensbeheerder. Daarnaast treedt TKP op als adviseur van de besturen van pensioenfondsen. De in Groningen gevestigde organisatie voert pensioenregelingen uit voor ruim 270.000 deelnemers. Het vermogen, dat in multi-managerstijl wordt beheerd, bedraagt ongeveer 9 miljard euro. TKP Investments had onlangs samen met AEGON Global Pensions en Citi een primeur met de eerste internationale multi-client asset pooling. Dat is de mogelijkheid voor multinationals om het beheer van en de rapportage over hun pensioenvermogen samen te voegen. Dat heeft lagere kosten en lagere risico's tot gevolg.





http://www.aegon.nl

http://www.aegon.nl