Gemeente Heerhugowaard


HHW heeft verenigingswinkel

Alle vrijwilligers en verenigingen van Heerhugowaard kunnen voortaan met al hun vragen en voor informatie en advies terecht bij de verenigingswinkel. Wethouder Gretha Baijards stelt dit digitale loket maandagavond 29 juni officieel in werking in de raadszaal van het gemeentehuis.

De verenigingswinkel gaat vrijwel alle takken van het vrijwilligerswerk ondersteunen. Van sport tot zorg en van welzijn tot cultuur. Vrijwilligers kunnen vragen stellen via de website, maar ook met één van de consulenten een persoonlijke afspraak maken. Verder gaat de verenigingswinkel cursussen aanbieden en is er een vacaturebank.

De vrijwilligerswinkel is een initiatief van de gemeente Heerhugowaard en tot stand gekomen in samenwerking met vrijwilligers, welzijnsorganisatie Kern8 en Sportservice Heerhugowaard. Het vrijwilligersveld had aangegeven dat er behoefte was aan professionele ondersteuning en advisering voor vrijwilligers op tal van aandachtsgebieden. Dit signaal heeft de gemeente meegenomen in het beleidsplan vrijwilligerswerk (vastgesteld in november 2007 door de gemeenteraad) en dat heeft geresulteerd in het opzetten van een verenigingswinkel.

10-7-2009

banner Stad van de Zon 23 september 2009