Politie Haaglanden

Persberichten 10 juli

Haaglanden, 10-07-2009

Overval winkel: politie zoekt getuigen
Den Haag De politie zoekt getuigen van een overval op een winkel aan de Hengelolaan op donderdag 9 juli. Twee gewapende mannen kwamen om 23.55 uur de winkel binnen. Ze bedreigden het personeel en eisten geld. Met een onbekende buit verlieten ze even later de winkel en renden weg via de Zweeloostraat in de richting van de Genemuidenstraat. De overvallers hadden een getinte huidskleur, waren ongeveer 30 jaar en zon 1.70 meter lang. De ene overvaller droeg een zwart/witte jas met een capuchon en een pet. De ander droeg een donkere jas met capuchon. Vermoedelijk had ook één van de mannen een lichte snor. Heeft u iets verdachts gezien in de buurt van de winkel op donderdag 9 juli? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan M, telefoonnummer 0800-7000.

Politie krijgt hulp bij redding
Den Haag Dankzij de oplettendheid van een medewerker van het hotel in de Gevers Deynootweg konden leden van het Kustdetachement van Politie Haaglanden en strandwachten van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade donderdag 9 juli twee jongeren uit zee redden. De medewerker alarmeerde de politie toen hij vanuit het hotel zag dat er 100 meter uit de kust iemand in zee lag die er niet uit kon komen. De redders ontdekten bij de redding van deze persoon nog een tweede persoon in moeilijkheden. Met vereende krachten werden de 17-jarige jongen uit Hoenzadriel en het 16-jarig meisje uit s-Hertogenbosch ongedeerd aan wal gebracht. Na een warme douche konden de twee weer naar huis.

Dronken man in invalidenwagen rijdt fietser aan Den Haag De 78-jarige bestuurder van een invalidenvoertuig reed in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juli een 22-jarige fietser van de sokken. De 78-jarige reed omstreeks één uur over het fietspad langs de Scheveningseweg. Hij zag te laat dat op het fietspad twee fietsers stil stonden en reed een van hen aan. Het slachtoffer kwam ten val en moest per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De 78-jarige bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden.

17-jarige bestuurder veroorzaakt ravage
Den Haag Een 17-jarige jongen uit Den Haag heeft donderdag 10 juli een ravage veroorzaakt op het Joubertplantsoen. De jongen - die gezien zijn leetijd uiteraard niet over een rijbewijs beschikt - reed omstreeks zeven uur een rondje om het plein in de auto van een 17-jarige vriend, maar verloor de macht over het stuur. Hij schampte eerst een geparkeerde bestelbus en reed daarna vol op enkele andere autos in. In totaal raakten vijf autos (zwaar) beschadigd, waaronder ook de auto van de 17-jarige. De twee vrienden maakten zich direct na het ongeval uit de auto, maar konden later op de avond worden aangehouden.

Zonder rijbewijs, met alcohol
Den Haag Agenten hielden vrijdag 10 juli om 3.45 uur een 18-jarige Haagse automobiliste aan op de Frederik Hendriklaan. Tijdens een controle bleek de vrouw geen geldig rijbewijs te hebben en met alcohol op achter het stuur te zitten. Aan het politiebureau legde zij een baastest af en blies 365 ugl. De Haagse kreeg voor beide overtredingen een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Grossieren in bonnen
Den Haag/Loosduinen Naar aanleiding van een melding over geluidsoverlast door bewoners van de Landrestraat hield de politie donderdag 9 juli om 22.35 uur een 16-jarige jongen aan die zeer luidruchtig was en onder invloed van alcohol bleek te zijn. De jongen kreeg hiervoor een proces-verbaal. Toen de jongen op verzoek geen identiteitsbewijs kon tonen, kreeg hij hiervoor ook een proces-verbaal. Hier was hij het niet mee eens en de jongen begon de politie uit te schelden. Hierop mocht hij mee naar het politiebureau en kan hij waarschijnlijk een proces verbaal voor belediging tegemoet zien.

Snelheidscontrole
Den Haag/Loosduinen Tijdens een snelheidscontrole op de Lozerlaan werden 186 automobilisten geflitst. Zij kunnen binnenkort een bon op de deurmat verwachten, omdat zij donderdag 9 juli tussen 18.30 uur en 23.00 uur de maximumsnelheid van 50 km per uur overtreden. In totaal passeerden 1406 voertuigen de radar en de lasergun. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u.

Jongen gaat met fiets over de kop
Den Haag Een 18-jarige jongen sloeg donderdag 9 juli om 15.35 uur met zijn fiets over de kop op de Laan van Wateringseveld toen hij abrupt moest remmen voor een auto die rechtsaf sloeg en geen voorrang verleende. De jongen kneep de handremmen in waardoor de fiets blokkeerde. De jongen is met diepe snijwonden in het gezicht en een geschaafd oor met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 29- jarige bestuurster van de auto verklaarde de jongen te laat gezien te hebben. Zij kreeg een proces verbaal utgereikt.

Brutale diefstal rol tapijt
Wassenaar Een 60-jarige Zoetermeerder raakte donderdag 9 juli om 12.00 uur gedupeerd bij de diefstal van en rol tapijt. De man was bezig met werkzaamheden in de pastorie in de Van der Oudermeulenlaan en had de rol tapijt in zijn auto liggen. Vanwege de slechte weersomstandigheden besloot de man om het tapijt in het plastic te laten en later in zijn bedrijf op maat te snijden. Toen de man korte tijd later bij zijn auto kwam bleek de rol tapijt door onbekende(n) te zijn meegenomen.

Wie mist zijn konijn?
Wassenaar De politie kreeg donderdagavond 9 juli om 20.00 uur een melding van een loslopend dier. Agenten zagen op de Papeweg een konijn lopen. Voor Wassenaarse begrippen niet zo heel erg bijzonder. Aangezien het dier tam was, vermoeden de agenten dat het beest ergens is ontsnapt. Het diertje is ondergebracht bij de dierenambulance van Wassenaar.

Scheef vloermatje
Westland Een 80-jarige inwoner uit Naaldwijk had er donderdag 9 juli beter aan gedaan de vloermat in zijn auto niet te verleggen. De man zat in zijn auto en zag dat zijn vloermat scheef lag. Op het moment dat de man de mat recht wilde leggen, haalde hij zijn voet van de rem. Gevolg was wel dat zijn auto, een automaat, spontaan het water langs de Lange Broekweg inreed. De man kwam met de schrik vrij.

Cameratoezicht snapt fietsendief
Delft Medewerkers van het cameratoezicht zagen donderdagochtend 9 juli om 11.00 uur dat een 38-jarige Delftenaar een fiets wegnam vanaf het Stationsplein. Politieagenten waren er als de kippen bij om de fietsendief in te rekenen. Vrijdagochtend 10 juli om 01.40 uur was het weer raak en zag men op de beelden dat een 16-jarige Delftenaar fietslampjes aan het wegnemen was. Ook hij werd aangehouden. Na overkeg met zijn ouders kreeg de jeugdige winkeldief een Halt-verwijzing.

Graffitispuiters op heterdaad betrapt
Delft Drie mannen uit Delft (24 en 25 jaar oud) werden gisteren aangehouden nadat zij graffiti hadden aangebracht bij het station. De politie kreeg om 03.50 een melding binnen dat de mannen bezig waren met graffity. Agenten omsingelden de drie en wisten hen ondanks een vlucht poging aan te houden. In de rugzak van één van hen vonden de agenten spuitbussen. De verdachten kregen op het politiebureau een proces-verbaal.

Inbreker schrikt van bewoonster
Delft Een 21-jarige Delftse werd vrijdag 10 juli om 00.30 uur wakker van een man die aanbelde en tegen haar voordeur aan het Kraaienveld schopte. Ze belde de politie, maar zag dat de man ondertussen de woning was binnengekomen. De inbreker zag haar ook en vluchtte. Agenten waren inmiddels gearriveerd en aan de hand van een signalement konden ze even later in de omgeving een 17-jarige verdachte aanhouden. Hij zit nog vast voor verhoor.

Snelheidscontroles Aziëweg na klachten omwonenden Zoetermeer Politie Haaglanden controleerde de afgelopen maanden intensief de snelheid op de Aziëweg. Omwonenden klaagden over geluidsoverlast, omdat er op de Azieweg erg hard gereden zou worden. In de maand mei controleerde de politie meer dan 2000 automobilisten waarvan er 625 te hard reden. In de maand juni werden er tijdens controles 17509 passanten gecontroleerd. Daarvan reden er 2315 te hard. In de maand juli controleerde de politie tot nu toe bijna 3000 automobilisten waarvan er 875 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u daar waar 50 km/u is toegestaan. Alle automobilisten die te hard reden krijgen binnenkort bericht of hebben al een bekeuring op de deurmat gevonden. Politie Haaglanden blijft de komende tijd snelheidcontroles uitvoeren.