Politie Gelderland-Zuid

Misplaatste grap

Tiel, 10-07-2009 o Vrijdagmiddag kreeg de politie iets voor 14.30 uur de melding dat er een overval op een bedrijf gaande was aan de Latenstijnseweg in Tiel.

Er werden met spoed tien politiemensen opgetrommeld die het bewuste pand omsingelden. Via de meldkamer werd volgens de voorgeschreven procedure contact gezocht met de beller. Het bleek allemaal te gaan om een grap, die achteraf gezien heel slecht uitpakte. Een 22-jarige medewerkster uit Opheusden had vanaf het toilet een SMS gestuurd naar haar zus en gesuggereerd dat er een overval gaande was.

Haar zus die de melding serieus nam belde meteen de politie. De meldkamer probeerde contact te krijgen met de meldster die vanuit het bedrijf haar zus had gebeld. Na wat doorvragen bleek dat het maar een grapje was. Deze misplaatste grap wordt hoog opgenomen door de politie. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Tiel. Het is niet uitgesloten dat de vrouw, naast het proces-verbaal voor het doen van een valse alarmmelding, ook nog op moet draaien voor de gemaakte kosten van de inzet van de hulpdiensten. (14)

Laatst gewijzigd 10-07-2009 15:22 | © Regio Gelderland-Zuid |