Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 10-07-2009

Arrestatie voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond na een zoekactie, omstreeks 22.50 uur, op de Parallelweg een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij is in verzekering gesteld.

De agenten hadden eerder op de avond een aangifte opgenomen van een 27-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. Zij verklaarde dat haar man in de woning van haar ouders mishandeld had. Hij was boos geworden op haar en had haar in haar gezicht enkele vuistslagen en klappen met de vlakke hand gegeven. Hij was vervolgens met zijn auto weggereden. De agenten keken naar de auto uit en zagen hem vervolgens rijden. De bestuurder werd aan de kant gezet. Hij bleek ook nog onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 520 ugl.

Belg met drugs en vuurwapen

WOENSDRECHT: De politie heeft donderdagavond omstreeks 22.00 uur tijdens een controle op de A4 een 29-jarige man uit Mechelen (B) aangehouden ter zake drugs en vuurwapen bezit. In de auto van de man werden twee gebruikershoeveelheden cocaïne, een gram hennep en een pistool aangetroffen. Volgens de verdachte werd het wapen door hem gebruikt om tijdens Nieuwjaar en bij bruiloften knalpatronen mee af te schieten. Hij begreep niet dat het in Nederland verboden is ingevolge de Wet Wapens en Munitie een dergelijk wapen voorhanden te hebben.

Automobiliste met bandenpech onder invloed van alcohol

ROOSENDAAL De politie heeft donderdagavond omstreeks 21.00 uur op de Vrouwemadestraat een 46-jarige vrouw uit Schoten (B)aangehouden voor rijden invloed. De automobiliste was gestopt vanwege een lekke band. Ze blies 915 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum. De vrouw verklaarde vijf glazen wijn gedronken te hebben. Ze moest haar rijbewijs inleveren. Agenten hebben nog geholpen met het verwisselen van de band, waarna de echtgenoot de auto kwam ophalen.

Politie op zoek naar 39-jarige Roosendaler

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag heeft een insluiping plaats gevonden in een woning aan de Kremerstraat. De 49-jarige bewoonster deed aangifte. Zij verklaarde dat ze rond 17.15 uur was thuis gekomen. Ze was even naar boven gelopen en hoorde toen gerommel in de woonkamer. Ze liep naar beneden en zag een man die met haar handtas de woning uitrende. Ze achtervolgde hem en roep: help politie hij heeft mijn tas. Een omstander kwam met haar tas naar haar toe. De dader had die in de Nieuwstraat weggegooid. De politie weet om wie het gaat. Even daarvoor was bij een overlastmelding op het Thaliaplein een 39-jarige Roosendaler gezien, die exact voldoet aan het signalement. De
verdachte zal zo spoedig mogelijk voor deze zaak opgespoord worden

Team Mark & Dintel houdt serie verkeerscontroles in werkgebied

OUD-GASTEL / BOSSCHENHOOFD / OUDENBOSCH / HOEVEN; De politie van het team Mark en Dintel heeft donderdagavond en vannacht een serie verkeerscontroles gehouden in het werkgebied. Er werden 27 bekeuringen uitgedeeld. Daarvan waren er vier voor bestuurders die onder invloed van alcohol hadden gereden. Er werden 224 blaasproeven afgenomen. Het hoogst gemeten alcoholpercentage was 460 ugl.

Op de volgende locaties werd gecontroleerd met vermelde resultaten:


---

OUD-GASTEL, OUDE STEENSTRAAT (20:00 - 22:30 uur)

47 x geblazen, 0 overtredingen

6 x snelheid (117 km/u hoogst, 80 km/u toegestaan)


1 x niet dragen van de autogordel


2 x als bromfietser niet het bromfietspad gebruiken


1 x vervallen APK

BOSSCHENHOOFD, PASTOOR VAN BREUGELSTRAAT (20:00 - 22:30 uur)

70 x geblazen, 0 overtredingen


1 x snelheid (71 km/u hoogst, 50 km/u toegestaan)


1 x niet dragen van de autogordel


1 x gladde band op aanhangwagen


2 x geen/verkeerde plaat voeren op aanhangwagen

OUDENBOSCH, ZANDEWEG (23:30 - 03:00 uur)

EN HOEVEN, HALDERBERGSELAAN (idem)

107 x geblazen, 4 x rijden onder invloed (1 x 460 ug/l, 1 x 300 ug/l,
1 x 390 ug/l, 1 x 320 ug/l)


1 x niet handsfree telefoneren


4 x niet dragen van de autogordel


1 x niet voeren van fietsverlichting


1 x inbeslagname 6 gr. wiet van meerderjarige


1 x inbeslagname 1,7 gr. wiet van minderjarige

Vonnisklant aangehouden

ROOSENDAAL: Agenten hebben donderdagmiddag op de Antwerpseweg tijdens een controle een 19-jarige jongeman uit Antwerpen aangehouden die nog drie vonnissen had openstaan. De auto met hem als inzittende werd aan de kant gezet omdat hij geen gordel om had. Het gaat om twee
geldboetes van 281 en 243 euro en een vonnis van 45 dagen
jeugddetentie. Hij is ingesloten en zal geplaatst worden in het Huis van Bewaring.

Inbrekers uit op sigaretten in Fijnaart en Hoogerheide

FIJNAART: Vannacht is omstreeks 03.45 uur ingebroken in een supermarkt aan de Oudemolensedijk. De inbrekers hebben de voordeur weten te forceren en zijn vervolgens de winkel binnen gegaan. Ze hebben een partij sigaretten buit gemaakt. De politie heeft in het pand en in de omgeving nog met een speurhond naar de daders uitgekeken doch deze niet meer aan.

HOOGERHEIDE: Vrijwel gelijktijdig omstreeks 03.50 uur werd een inbraak gemeld bij een supermarkt aan de Huijbergseweg. De inbrekers hebben met een stoeptegel een ruit ingegooid. Ook hier zijn sigaretten gestolen.

Omstreeks 01.00 uur werd ook al een inbraak in Fijnaart gemeld. Bij een tankstation aan de Parallelweg werden twee ruiten ingeslagen en gaten in de muur gemaakt. Hier bleef het echter bij een poging.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-07-2009 15:22 | © Regio Midden en West Brabant |