Kroon Fish voortaan onderdeel ATL Seafood

10/07/2009 15:33

Deli XL

Visbedrijf ATL Seafood breidt uit in Zuid-Nederland en maakt bekend per vandaag Kroon Fish uit Venlo over te nemen. ATL Seafood is een joint venture van Deli XL, ATL Fish en Seafood Parlevliet. Het visbedrijf realiseert daarmee landelijke dekking met haar activiteiten. Kroon Fish uit Venlo opereert voornamelijk in Zuid-Nederland en zal vanaf augustus verdergaan onder de naam ATL Seafood Venlo.

Deli XL ontwikkelt keten vis

De overname van Kroon Fish komt binnen twee weken na de bekendmaking van de start van ATL Seafood, waarmee Deli XL een nieuw visbedrijf voor de foodservice markt creëerde. Deli XL wil met ATL Seafood de ervaring, kracht en marktkennis van de verschillende partners bundelen, om zo de totale foodservice markt effectief, transparant en duurzaam te kunnen bedienen. Dick Slootweg, algemeen directeur Deli XL: "We willen met visbedrijven efficiencyvoordelen bereiken en samenwerken om de transparantie in de keten te vergroten, zodat we klanten nog exacter over de herkomst en duurzaamheid kunnen informeren".

Landelijke dekking geeft sterke positie

Binnen ATL Seafood zijn alle huidige foodservice activiteiten van ATL Fish en Seafood Parlevliet ondergebracht, inclusief de activiteiten van de ambachtelijke visrokerij S.H. Meij. Ook Kroon Fish wordt hier nu aan toegevoegd en zal als dochteronderneming onder de naam ATL Seafood Venlo opereren. "Met deze uitbreiding maken we de expertise van koks binnen ATL Seafood voor alle klanten van Deli XL beschikbaar. Een sterkere en landelijke dekking is daarnaast een belangrijke voorwaarde voor de transparantie in de keten, die we zo graag willen", zo laten Ab van Zetten en Duncan Nienhuis, directieleden bij ATL Seafood weten.





http://www.delixl.nl




Delixl