Gemeente Hellevoetsluis


Feestje rond 50e Starterslening

De heer W. van Santen heeft vrijdag 10 juli officieel de Starterslening van Hellevoetsluis gekregen. Hij is hiermee de vijftigste Hellevoeter die gebruikt maakt van de voorziening van de gemeente Hellevoetsluis. Met de lening heeft de heer Van Santen zijn woning aan de Glasblazer in Hellevoetlsuis kunnen kopen. Met de uitreiking van een symbolische cheque door wethouder Joosten en een energiemeter als cadeau kreeg de uitreiking bij hypotheekadviseur Koning & Woning een feestelijk tintje.
De gemeente Hellevoetsluis heeft de Starterslening in het leven geroepen in juli 2007, omdat de prijzen van woningen de afgelopen jaren erg sterk zijn gestegen. Hierdoor is het voor starters moeilijk geworden om een woning te kopen. Er is wel een aantal regels om in aanmerking te komen voor een Starterslening. Zo moet de aanvrager minimaal een jaar in Hellevoetlsuis wonen en een starter zijn op de woningkoopmarkt. De lening is maximaal 20 procent van de verwervingskosten van de woning met een maximum van 37.500 euro. Een starter met een jaarinkomen van 30.000 euro wil een huis kopen van 165.000 euro. Op basis van het inkomen krijgt de aanvrager een hypotheek van 133.000 euro. Er is dan een lening nodig van 32.000 euro. De gemeente kan die lening verstrekken. De Starterslening is de eerste drie jaar renteloos en aflossingsvrij.
De Starterslening is niet alleen onder de Hellevoetse starters populair. Steeds meer gemeenten kloppen bij Hellevoetsluis aan voor informatie over het initiatief.

07/10/2009