PvdA Rotterdam


Einde aan graffiti-metro's in zicht

Vr 10 Jul 2009 - redactie
Einde aan graffiti-metro's in zicht

De PvdA wil nu snel af van graffiti-metros. Wethouder Vervat (Verkeer & Vervoer) gaf aan dat dat voor het eind van het jaar het geval zal zijn.

PvdA-raadslid Richard Moti verwoordde de gevoelens van duizenden metroreizigers die iedere dag met de metro reizen: waarom wordt er niet opgetreden tegen de vandalen die de metros bekladden met graffiti?

Het terugbrengen van de overlast en hufterigheid is een permanente strijd, ook in het openbaar vervoer. Bekladde metros zien er niet uit en geven een gevoel van onveiligheid, dat moeten we niet accepteren! aldus Moti.

Wethouder Vervat (Verkeer & Vervoer) gaf aan dat het moeilijk is graffitispuiters aan te pakken, maar dat de politie extra scherp zal controleren. Daarnaast zullen er aan het eind van het jaar nieuwe metrotoestellen in gebruik genomen gaan worden die graffitiproof zijn. Oude toestellen worden voorzien van doorzichtige stickers, zodat schoonmaken van graffiti makkelijker en sneller kan plaatsvinden. Deze maatregelen samen moeten ervoor zorgen dat de metros aan het eind van het jaar graffitiloos rondrijden.

Dossier


* Richard Moti

Foto album


* Zomeractie: taart voor vrijwilligers RoMeO