Partnership GEN - OutSystems: responsiever energiedatabasemanagement

10/07/2009 17:22

GEN Nederland B.V.

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 8 juli 2009 - GEN Group, Nederlands kennisleider op het gebied van energiemanagement, gaat samenwerken met het Portugese OutSystems. Voor GEN betekent dit een versterking van de software service portfolio met een grotere beheersbaarheid van doorlooptijd en kosten. Voor OutSystems biedt de samenwerking een mogelijkheid om haar technologie vanuit een gedegen kennisomgeving aan te bieden binnen een zeer specifiek marktsegment.

Wijzigingen in wet- en regelgeving volgen elkaar steeds sneller op, met een navenante druk op de IT systemen. Met zgn. Agile computing helpt OutSystems organisaties om in zeer korte tijd oplossingen te ontwikkelen die constant aangepast kunnen worden. OutSystems is de Portugese softwareleverancier van het toonaangevende Agile Platform, gebaseerd op een methodologie voor iteratieve ontwikkeling van (web based) applicaties. Door stapsgewijze verandering en regelmatige tussentijdse verankering geeft deze methodiek op dagelijkse basis de benodigde zekerheid terwijl de benodigde flexibiliteit voor de langere termijn behouden blijft. Een systematiek die ook binnen de energiemarkt in toenemende mate omarmd wordt.

Met diepgaande kennis van de energiemarkt en haar specifieke processen ondersteunt GEN Group deze sector om complexe, data- intensieve processen beheersbaar te maken en te houden. Daarbij levert het bedrijf ook toegespitste software oplossingen. De aankondiging van de partnership met OutSystems volgt kort op de aankondiging van een strategische samenwerking met het Duitse Kisters. Met zowel KISTERS als OutSystems als partners heeft GEN zowel de kennis en de software solutions om op de gebieden EDM, European Energy Messaging, Optimization en Intelligent Grid de gehele energie waardeketen te kunnen bedienen. Binnen het oplossingenpallet van GEN vormen GEN eBase en KISTERS BelVis de energiemarktspecifieke oplossingen. Met OutSystems biedt GEN haar klanten nu ook de mogelijkheid om op een zeer flexibele wijze functionaliteiten uit bestaande systemen te ontsluiten en te koppelen en om zelf gehele nieuwe klantspecifieke applicaties te ontwikkelen.

Sam Collot d'Escury, CEO van GEN Group: 'Door de bundeling van onze kennis en het technisch platform van OutSystems verwachten wij onze klanten nog beter te kunnen bedienen, van procesontwerp tot executie, ook in de meest businesskritische omgeving. Wij zijn zeer enthousiast over deze samenwerking'.

Rob van Kerkwijk, Partner Manager bij OutSystems, bevestigt de sterke complementariteit van beide partijen: 'Als marktleider op het gebied van Agile-ontwikkeling zien wij partnership als een belangrijke wijze om onze klantenkring in Nederland te vergroten. De kwaliteit van de partner is daarbij minstens even belangrijk als de omzetmogelijkheden die deze ontsluit. In GEN Group hebben we een uitstekende en zeer complementaire partij gevonden.'

De partners verwachten op korte termijn een eerste gezamenlijk project aan te gaan.

Over GEN Group

GEN Group BV is een in strategie-, proces-, IT- advisering gespecialiseerde onderneming die zich richt op de markt van energieleveranciers. Tegen de achtergrond van een omvangrijke kennis over bedrijfs- en zakelijke processen, een aantoonbare expertise op het brede terrein van Energy Data Management, Energy Demand Forecasting en Portfolio Management en een diepgaande kennis van marktmodellen en -processen in geliberaliseerde energiemarkten, kent GEN de behoeften bij zowel stroom- als gasleveranciers als geen ander. Op basis van deze marktkennis adviseert GEN haar klanten en biedt zij vooraanstaande oplossingen voor processen op de internationale energiemarkten die voor deze ondernemingen essentieel zijn. GEN ontwikkelt softwareoplossingen en neemt zowel het procesdesign als de implementatie op zich van systemen die op een transparante bedrijfsvoering toegesneden zijn.

Over OutSystems

OutSystems is een softwarebedrijf en leverancier van het toonaangevende Agile Platform. Dit platform is de eerste geïntegreerde oplossing die zich richt op de volledige levenscyclus voor het ontwikkelen en beheren van zakelijke webapplicaties, gebaseerd op de Agile werkmethodiek. Sinds de introductie in 2001, is het Agile Platform met succes ingezet om zakelijke, agile webapplicaties te ontwikkelen, integreren, implementeren en te beheren binnen meer dan 4000 IT omgevingen verspreid over 138 landen. Op dit moment werkt OutSystems voor bedrijven als Van Ameijde, E-on, Oxxio en Main Energie. Voor meer informatie over OutSystems en de Agile ontwikkelmethode voor webapplicaties, bezoek www.outsystems.com.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.gengroup.com