Koeien langer in de wei Reuze koe uitgemaaid in weiland

10/07/2009 17:36

Stichting Weidegang

Den Haag - Ruim 1,3 miljoen koeien staan in Nederland langer in de wei. Ze blijven nu tijdens het weideseizoen ook vaak 's nachts met hun hoeven in het gras staan. Dat is niet alleen goed voor de koeien, weidende koeien geven het typische Nederlandse landschap een ook extra dimensie.

De Stichting Weidegang, die zich tot doel stelt het aantal koeien in de wei te stimuleren, is verheugd over de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Uit de gegevens van het CBS blijkt dat 79 procent van de koeien in Nederland tenminste 6 uur per dag buiten staat. Maar liefst 38 procent staat het hele etmaal buiten, tegen 23 procent in 2007.

Om deze positieve ontwikkeling te vieren, organiseerde de Stichting Weidegang op vrijdag 10 juli een bijzonder evenement. In een weiland in IJsselstein is een afbeelding van een koe uitgemaaid ter grootte van een half voetbalveld. Foto's hiervan zijn te vinden via: http://newsletter.schuttelaar.nl/weidegang/koeindewei/.

De koe in het weiland heeft met zijn zonnebril een zomerse uitstraling. Secretaris Kees-Jaap Hin van de stichting: "Juist nu veel mensen weer in Nederland op vakantie gaan, kunnen ze genieten van het prachtige Nederlandse landschap waar koeien gewoon bij horen. Kinderen kunnen op deze manier zien waar hun melk vandaan komt".


-------------

Sinds de oprichting van de Stichting is de afname van het aantal koeien in de wei tot stilstand gekomen. Met advies over alle aspecten stimuleert de stichting boeren om na te denken over weidegang. De koe is een onlosmakelijk onderdeel van het Nederlandse landschap.


-------------

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://newsletter.schuttelaar.nl/weidegang/koeindewei