Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - rijden onder invloed | |


De politie Apeldoorn heeft op in de nacht van donderdag op vrijdagnacht 10 juli een alcoholcontrole gehouden. Op verscheidene locaties in Apeldoorn werden bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Twee automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


Tijdens een alcoholcontrole heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag 10 juli op de Nieuwstraat in Apeldoorn een 36-jarige automobilist, en op de Wildernislaan in Apeldoorn een 47-jarige automobilist staande gehouden. De blaastesten gaven aan dat de mannen onder invloed van alcohol waren. Hierop zijn zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de 36-jarige Apeldoorner een promillage van 1,6 promille en de 47-jarige Apeldoorner een promillage van 0,7 promille. Aan beide mannen is een rijverbod opgelegd en ze hebben een boete gekregen. Tevens is het rijbewijs van de 36-jarige bestuurder ingevorderd.

|     |Apeldoorn  - Mannen aangehouden met gestolen combinatie   |

Vrijdagochtend 10 juli heeft de politie rond 08:15 uur twee mannen aangehouden die reden in een gestolen bestelauto met aanhangwagen met daarop een shovel en een aggregaat. De voertuigen bleken gestolen te zijn in Arnhem.


De combinatie werd rond 08:00 uur gesignaleerd op een parkeerplaats aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Toen de politie de bestuurder ter controle staande wilde houden, negeerde deze het stopteken en ging hij er vandoor via de Vlijtseweg, in de richting van de Edsionlaan. De bestelbus reed om een hem tegemoetkomende politiebus heen (waarbij een spiegel van de politiebus werd geraakt) en kwam daarna in botsing met een personenauto, die ook vanaf de andere kant kwam. Hierbij raakte niemand gewond maar liep de personenauto wel schade op, aan de achterzijde van de auto. Vrijwel direct na deze aanrijding heeft de bestuurder van de bestelbus zijn vluchtpoging gestaakt, mede omdat een naderende getuige die alles had zien gebeuren zijn auto dwars op de weg had gezet. Hierna heeft de politie de twee verdachten, een 42-jarige man uit Arnhem en een 40-jarige man uit Apeldoorn, aangehouden. Beide zijn ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --