Ingezonden persbericht


Kunst4Kids: laatste kans!

Nog tot en met zondag 19 juli

Tot en met zondag 19 juli hebben kinderen de mogelijkheid om voor ¤ 30 een kunstwerk te kopen bij Museum Boijmans Van Beuningen. Op zaterdag 4 juli opende de verkooptentoonstelling voor kinderen tot en met 18 jaar. Honderden kinderen besloten afgelopen week tot de eerste kunstaankoop van hun leven.

Al bijna 500 zeefdrukken van gerenommeerde kunstenaars zijn reeds verkocht. De top vijf van de best verkochte werken wordt aangevoerd door Olphaert den Otter (40), op de voet gevolgd door Carel Blotkamp (38), Henri Jacobs (38), Marc Ruygrok (32) en Fons Haagmans (25).

De echte kunstwerken in een beperkte oplage gemaakt en gesigneerd door de kunstenaar zelf kosten maar ¤ 30. Kinderen kiezen helemaal zelf, want het is strikt verboden voor ouders: zij mogen de tentoonstelling niet in! Alle werken zijn genummerd en gesigneerd, maar in de tentoonstellingen zijn de namen niet te zien. Zo kiezen de jonge kunstliefhebbers wat ze zelf mooi vinden.

Kunst4Kids is gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 18 jaar.

Alle kunstenaars die meedoen

Karin Arink, Marjolein van den Assem, Carel Blotkamp, Robbie Cornelissen, Ronald Cornelissen, Karin van Dam, Paul van der Eerden, Peter Feiler, Helen Frik, Fons Haagmans, Rosemin Hendriks, Henri Jacobs, Erik van Lieshout, Joep van Lieshout, Paul Nassenstein, Paul Noble, Mai van Oers, Johan van Oord, Olphaert den Otter, Sef Peeters, Gerard Polhuis, Ewoud van Rijn, Marc Ruygrok, Roland Sips, Roland Sohier, Lily van der Stokker, Ronald Versloot, Luuk Wilmering, Hans de Wit, Sylvie Zijlmans.

Verzamelaarsmuseum voor kinderen

Met de verkooptentoonstelling Kunst4Kids wil het museum kinderen kennis laten maken met kunst, een eigen smaak laten ontwikkelen en hen in de gelegenheid stellen zelf een verzameling aan te leggen. Museum Boijmans Van Beuningen heeft zijn 160-jarig bestaan te danken aan verzamelaars. Het museum is voor kinderen tot en met 18 jaar altijd gratis toegankelijk.