Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Meer boekingen door weersomslag

CheapTickets.nl ziet toename van 20%

Oosterhout - 10 juli 2009 - â'De weersomslag van de afgelopen dagen heeft meteen effect op de vraag naar tickets', aldus Lieke Fransen van CheapTickets.nl. De marktleider op het gebied van online verkoop van vliegtickets, accommodaties, huurauto's en pakketreizen ziet deze week een stijging van circa 20% in de vraag naar tickets. Met name de steden in Zuid en Zuid-Oost Europa laten een plus zien. Boedapest, Barcelona, Lissabon, Antalya en Madrid zijn koplopers bij de verkoop van losse vliegtickets.

Lastminute zonvakanties

Fransen geeft aan dat ook de vraag naar zonvakanties toeneemt. 'De trend naar steeds later boeken is al maanden geleden ingezet, maar zet nog steeds door. We zien nu zelfs steeds vaker boekingen tot een dag voor vertrek of met vertrek over een paar dagen. We verwachten daarom ook nog een golf aan lastminute boekingen, nu de vakantieperiode van start gaat. Het midden van het land krijgt immers vandaag vakantie. Als het wat slechtere weer aanhoudt, zal het aantal boekingen zeker toenemen' verwacht Fransen.

Google barometer

Op zonvakanties zien we een toename in reisaanvragen naar Spanje (Canarische Eilanden), Griekenland (Kos), Turkije, Dominicaanse Republiek en Portugal (Algarve). Fransen: 'De Dominicaanse Republiek als verre bestemming springt daar erg tussenuit, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met het groot aantal 'all-inclusive aanbiedingen'. Je ziet - ook in de Google baroometer - een toename in zoekwoorden als all - incluslusive, goedkoop, Turkije en Spanje, dus dat komt overeen met onze statistieken en de economische omstandigheden'.

Over CheapTickets.nl
CheapTickets.nl werd in 2001 opgericht door de Beins Travel Group en startte op de Nederlandse markt met CheapTickets.nl. Met een behaalde jaaromzet van ¤ 150 miljoen in 2008 is het bedrijf in Nederland mmarktleider op het gebied van online verkoop van vliegtickets, accommodaties, huurauto's en pakketreizen. In 2007 werd de Duitse website CheapTickets.de gelanceerd met een call center in Saarbrücken. Naast de kantoren in Nederland en Duitsland, heeft het bedrijf ook een vestiging op Curaçao.


---

Noot voor de redactie (