Openbaar Ministerie

Breda, 10 juli 2009

57-jarige arrestant overleden in ziekenhuis in Breda

Een 57-jarige arrestant is vanmorgen omstreeks 10.00 uur in een ziekenhuis in Breda overleden nadat hij eerder vanmorgen onwel was geraakt in zijn cel. Hij werd nog door arrestantenverzorgers en ambulancepersoneel gereanimeerd waarna hij werd overgebracht naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht in Breda. De rijksrecherche stelt een nader onderzoek in.

De 57-jarige Bredanaar werd donderdagavond omstreeks 21.45 uur in zijn woning in de wijk Heuvel aangehouden nadat hij agenten bedreigd had. De politie was ter plaatse gegaan na een melding dat er brand zou worden gesticht in een woning. De verdachte bedreigde de agenten bij aankomst. Hij werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau aan de Mijkenbroek. Daar werd hij ingesloten in een observatiecel. Vanmorgen is hij omstreeks 09.15 uur onwel geraakt waarna hij werd gereanimeerd en werd overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar hij is overleden.

De rijksrecherche stelt een onderzoek in, zoals gebruikelijk bij overlijden van verdachten die vallen onder de zorg van de politie. Inmiddels is door een arts vastgesteld dat de man door een natuurlijke doodsoorzaak is overleden.

=============