Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Verkeersverwachting komend weekend

Volgens de ANWB wordt het komend weekend druk op de Europese wegen. Vooral in Frankrijk verwacht de toeristenbond lange files richting het zuiden. Veel Fransen hebben een lang weekend vrij vanwege de nationale feestdag op dinsdag 14 juli (Quatorze Juillet). Ook in België is er dit weekend veel vakantieverkeer onderweg. Daar begint vrijdag de bouwvak.

De drukte in Frankrijk begint al op vrijdagmiddag op de uitvalswegen van Parijs. Zaterdag staan er de hele dag files van tientallen kilometers in het Rhônegebied en op de wegen richting de Alpen. De grootste knelpunten zijn de A7/A9 Lyon - Orange, de A40 Mâcon-Genève en de A43 Lyon- Chambéry.

In België zijn de knelpunten de E40 Brussel richting Oostende, de E25 Luik - Arlon en de E411 Brussel - Arlon. Werkzaamheden veroorzaken extra vertraging.

In Duitsland is er zondag veel verkeer op de wegen in de Eifel. Daar wordt op de Nürburgring de grote prijs van de formule 1 van Duitsland verreden. Vakantieverkeer veroorzaakt drukte rond Hamburg, Neurenberg en Munchen.

In Zwitserland moet u rekening houden met lange wachttijden voor de Sint Gotthardtunnel in de A2 Bazel - Chiasso. Dat geldt in Oostenrijk voor de Tauern-, en de Katschbergtunnel in de A10 Salzburg-Villach.

In Nederland krijgt de regio Midden dit weekend vakantie. Ongeveer 800.000 Nederlanders gaan op vakantie. Iets meer dan de helft daarvan trekt de grens over. Veel verkeersproblemen levert de uittocht doorgaans niet op. Wel wordt het dit weekend druk op wegen richting Den Helder vanwege de Marinedagen. Op de A9 is er zaterdag kans op file bij Velsen vanwege Dance Valley. Vakantiegangers kunnen zaterdag bij de grensovergang een gratis check laten uitvoeren aan de auto of caravan. Dat wordt gedaan door de ANWB Wegenwacht in samenwerking met andere organisaties.

ANWB BV
Reisinformatie
Postzone HOY
Postbus 93200
2509 BA DEN HAAG

telefoon: 088 - 2696185 / 6186
fax : 088 - 2696990


---- --