Heijmans N.V.

HEIJMANS KONDIGT EEN 86,6% INSCHRIJVING OP CLAIMEMISSIE EN EEN RUMP PLAATSING AAN


-Via uitoefening van inschrijfrechten is ingeschreven op 125.083.434 nieuwe certificaten van gewone aandelen
-Rump plaatsing van 19.352.070 nieuwe certificaten van gewone aandelen zal vandaag plaatsvinden

's Hertogenbosch, 10 juli 2009 - Heijmans N.V. ('Heijmans of de 'Onderneming') kondigt aan dat zij, in het kader van de 6 voor 1 claimemissie (de 'Aanbieding') van 144.435.504 nieuwe certificaten van gewone aandelen in het kapitaal van Heijmans, met elk een nominale waarde van ¤0,03 (de 'Aangeboden Certiificaten') tegen een uitgifteprijs van ¤0,70 per Aangeboden Certificcaat (de 'Uitgifteprijs'), inschrijvingen heeft ontvangen voor 125.083.434 Aangeboden Certificaten welke voortvloeien uit de geldige uitoefening van overdraagbare inschrijvingsrechten (de 'Rechten') door gerechtigde houders van zulke Rechten. Dit vertegenwoordigt een inschrijving van ongeveer 86,6% van de omvang van het emissiebedrag van ongeveer ¤101 miljoen.

Rump Plaatsing
De uitoefenperiode van de Rechten is op 9 juli 2009 om 15.30 uur (Nederlandse tijd) geëindigd. Vandaag zullen de 19.352.070 Aangeboden Certificaten waarop niet is ingeschreven door het uitoefenen van Rechten gedurende de inschrijfperiode (de 'Rump Certificaten'), ter verkoop worden aangeboden door middel van een onderhandse plaatsing in Nederland en bepaalde andere jurisdicties (de 'Rump Plaatsing'). ING, Rabo Securities en MeesPierson (de 'Joint Global Co-ordinators') zijn overeengekomen om zich in te spannen voor een onderhandse plaatsing van de Rump Certificaten bij kopers tegen een prijs die minimaal gelijk zal zijn aan de Uitgifteprijs verhoogd met eventuele kosten die samenhangen met het verwerven van deze kopers (inclusief eventuele BTW die niet in vooraftrek kan worden gebracht). De Rump Certificaten die niet zijn verkocht tijdens de Rump Plaatsing, zullen worden opgenomen door de Joint Global Co-ordinators tegen betaling van de Uitgifteprijs, in overeenstemming met de bepalingen en onder voorbehoud van de voorwaarden zoals uiteengezet in de underwriting agreement die de Joint Global Co-ordinators en de Onderneming zijn aangegaan op 29 juni 2009. De Rump Plaatsing start direct en zal niet later dan vandaag 17.30 uur (Nederlandse tijd) eindigen.

In het geval dat de totale opbrengst van de aangeboden en verkochte Rump Certificaten, na aftrek van eventuele kosten die samenhangen met het verwerven van deze kopers (inclusief eventuele omzetbelasting die niet in vooraftrek kan worden gebracht), na voltooiing van de Rump Plaatsing, hoger is dan het totaalbedrag van de Uitgifteprijs van deze Rump Certificaten (deze opbrengst, "Meeropbrengst"), zal iedere houder van een Recht dat niet werd uitgeoefend aan het einde van de uitoefenperiode, behalve in het onderstaande geval, gerechtigd zijn tot het ontvangen van een deel van de Meeropbrengst in contanten in verhouding tot het aantal niet-uitgeoefende Rechten, zoals weergegeven in het effectendepot van de betreffende houder ("Betaling voor Niet-uitgeoefende Rechten"). In het geval de Meeropbrengst gedeeld door het totale aantal niet-uitgeoefende Rechten minder bedraagt dan ¤0,01 per niet-uitgeoefend Recht, zal er geeen Betaling voor Niet-uitgeoefende Rechten plaatsvinden. Voor meer informatie wordt verwezen naar het prospectus dd. 29 juni 2009 (het 'Prospectus'). De Betaling voor Niet-uitgeoefende Rechten aan de houders van niet-uitgeoefende Rechten zal zo spoedig mogelijk na voltooiing van de Aanbieding worden gedaan. Het bedrag zal worden overgemaakt aan deze houders via de girale systemen van het Nederlands Centraal Instituut voor Giraal Effectenverkeer B.V. (Euroclear Nederland). Men dient, nadat Heijmans heeft aangekondigd dat een Meeropbrengst beschikbaar is voor distributie naar houders van niet-uitgeoefende Rechten, contact op te nemen met de financiële bemiddelaar waar de niet-uitgeoefende Rechten worden gehouden indien men deze betaling niet binnen een redelijke termijn na de sluiting van de Rump Plaatsing heeft ontvangen.

Er bestaat geen garantie dat de Rump Plaatsing succesvol zal worden afgerond. Heijmans, de Subscription, Listing en Paying Agent, de Joint Global Co-ordinators of enig ander persoon die inschrijving op de Rump Certificaten tracht te bewerkstelligen zullen niet verantwoordelijk zijn voor het ontbreken van een Meeropbrengst als gevolg van de plaatsing van de Rump Certificaten in de Rump Plaatsing en evenmin zullen de houders van niet-uitgeoefende Rechten enige vordering hebben op Heijmans of enig ander persoon van een bedrag ten belope van de Meeropbrengst.

Toewijzing van de Aangeboden Certificaten uitgegeven in het kader van de Aanbieding vindt naar verwachting plaats op 10 juli 2009. Voltooiing van de Aanbieding vindt naar verwachting plaats op 15 juli 2009. Heijmans verwacht dat de Aangeboden Certificaten zullen zijn genoteerd en dat de handel in de Aangeboden Certificaten zal aanvangen op Euronext Amsterdam van NYSE Euronext op of rond 15 juli 2009 vanaf 09:00 uur (Nederlandse tijd), onvoorziene omstandigheden daargelaten.

Waarschuwing betreffende op de toekomst gerichte verklaringen De in dit persbericht gegeven voorspellingen en verwachtingen worden verstrekt zonder enige vorm van garantie ten aanzien van de toekomstige verwezenlijking ervan. Dit persbericht bevat of verwijst naar op de toekomst gerichte uitspraken omtrent de voornemens, meningen of huidige verwachtingen van management betreffende, onder andere, de details en voorwaarden van de Rump Plaatsing, het verwachte tijdsschema, het bedrag en toereikendheid van de eventuele Meeropbrengst en andere verklaringen. Voorspellingen en verwachtingen impliceren, naar hun aard, bekende en onbekende risico's en onzekerheden, omdat deze verband houden met gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die zich mogelijkerwijs in de toekomst kunnen voordoen. Deze risico's en onzekerheden bevatten, zonder beperking, de mate van interesse in de Rump Certificaten, toekomstige marktomstandigheden en het gedrag van markt deelnemers. Indien een van deze risico's of onzekerheden zich voordoet, dan kunnen de feitelijke resultaten en de ontwikkeling van gebeurtenissen significant afwijken van de voorspellingen en verwachtingen zoals uiteengezet in dit persbericht. Additionele risico's die niet bekend zijn bij de Onderneming of risico's die niet relevant zijn bevonden kunnen ertoe leiden dat de gebeurtenissen en trends zoals uiteengezet in dit documenten zich niet voordoen en dat de schattingen of projecties van financiële- en operationele resultaten niet gehaald zullen worden. De Onderneming waarschuwt ervoor dat de voorspellingen en verwachtingen geen garantie zijn voor toekomstige prestaties. De Onderneming aanvaardt geen enkele verplichting ten aanzien van het actualiseren of wijzigen van op de toekomst gerichte verklaringen vanwege de weergave van nieuwe informatie of gebeurtenissen en omstandigheden die zich hebben aangediend na de datum van deze aankondiging. De informatie en verklaringen in dit document zijn bepaald op de dag van deze aankondiging en mogen zonder mededeling gewijzigd worden.