Ingezonden persbericht


Welzijn van burgers blijft het belangrijkste!

Fractievoorzitter Mirjam Bikker van de ChristenUnie sprak tijdens het slotdebat van de Voorjaarsnota 2009 haar waardering uit voor de werkzaamheden van het college in 2008, maar constateert dat het college de evaluatie prostitutie en uitstapbeleid blijft uitstellen. Daarnaast blijft de eenzaamheid van ouderen in de wijk volgens de ChristenUnie nog wel een punt van aandacht. Bikker: ,,Welzijn van burgers blijft het belangrijkste!"

De ChristenUnie is tevreden dat het college veel van wat ze in de programmabegroting beloofd heeft te doen afgelopen jaar ook waar heeft gemaakt, zoals het verminderde aantal schoolverlaters, de aanpak van achterstallig onderhoud, nieuwe fietsenstallingen, de komst van de elektrische bierboot en het streven naar een energieneutrale wijk West.

Welzijn
Het welzijn van de burgers in de stad blijft echter het belangrijkste, daarom verbaasde het de ChirstenUnie dat de aanpak van sociaal isolement en de evaluatie van het prostitutiebeleid nauwelijks in de verantwoording 2008 terug is te vinden. Het college heeft toegezegd dat de evaluatie en beleid in september naar de raad zullen komen. Wat betreft sociaal isolement komt bij de programmabegroting een nadere invulling van wat burgers voor elkaar kunnen betekenen in de opbouw van sociale cohesie, heeft het college toegezegd.

Jongeren & ouderen
De voorstellen van het college voor de aankomende periode, zoals de aanpak van jongerenoverlast, schuldhulpverlening en investeringen in economie en woningbouw, juicht de ChristenUnie toe. Wel blijft de ChristenUnie benadrukken dat de focus bij jongeren niet alleen moet liggen op bestrijden van uitwassen, zoals de aanpak jongerenoverlast of schuldsaneringstrajecten, maar juist ook op het ontwikkelen van talenten. Dit bevordert het college al door het jongerenwelzijnswerk van subsidie te voorzien, maar kan ook door het WMO-beleid te verbeteren in een stedelijk WMO-platform. Het college gaat hiermee op initiatief van de ChristenUnie aan de slag. Ook maakt de ChristenUnie zich sterk voor ouderen die in de binnenstad wonen en willen verhuizen naar een andere woning in de eigen wijk, maar dat niet kunnen omdat het te duur is

Fietsparkeren
De ChristenUnie bepleit verder dat het fietsparkeren in de binnenstad niet alleen snel, maar vooral ook met blijvend resultaat aangepakt moet worden

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht