Gemeente Lopik



Nieuws

Kadernota 2010-2013 vastgesteld

Met de kadernota formuleert de raad de uitgangspunten voor de begroting. Het college werkt de uitgangspunten verder uit voor een extra raads-vergadering in september 2009. Op 3 november 2009 volgt de raads-vergadering waarin de begroting zal worden behandeld.

Met het vaststellen van de Kadernota geeft de raad invulling aan zijn kaderstellende rol. De raad geeft hierbij op hoofdlijnen aan welke effecten en doelen worden nagestreefd en welke financiële kaders daarbij horen. De kadernota is opgebouwd uit elf programma's, het financieel meerjarig perspectief en de financiële kaderstelling. Het college hanteert de kaders vervolgens bij het opstellen van de programmabegroting.

Om de raad gelegenheid te geven een volledige integrale afweging te maken, zal het college een overzicht opstellen van alle niet-wettelijke taken die nu onderdeel zijn van de begroting. Daarbij wordt naast het beschikbare budget ook inzichtelijk gemaakt wat de ambtelijke inzet is en wat het maatschappelijk effect is als deze taak niet wordt vervuld. Daarnaast zal een overzicht worden gemaakt van alle grote projecten met het investeringsbedrag en bijbehorende kapitaallasten. Ook hierbij zal worden aangegeven wat het maatschappelijk effect is wanneer het project niet doorgaat. Deze overzichten worden in september tijdens een extra vergadering aan de raad voorgelegd. De uitkomsten zullen worden verwerkt in de programmabegroting die op 3 november 2009 door de raad zal worden behandeld.

Vooruitlopend hierop heeft de raad in meerderheid ingestemd met de voortgang van het Cultureel Centrum Lopik (CCL) ter vervanging van het voormalige Wieleroord.