Gemeente Lopik

Nieuws

Definitief besluit renovatie Dorpshuis Benschop uitgesteld tot september

Voor Dorpshuis Benschop is een plan uitgewerkt voor een beperkte en een uitgebreide renovatie. De gemeente wil harde garanties stellen aan het stichtingsbestuur voor het verstrekken van een financiële bijdrage. Deze voorwaarden zullen in de zomerperiode op zorgvuldige wijze worden voorbereid, waarna de raad in september een definitief besluit zal kunnen nemen.

Doelstelling is het renoveren van het gebouw en het verbeteren van de exploitatie van het dorpshuis. Daarnaast zijn het verbeteren van het aanbod van activiteiten in het dorpshuis voor de totale bevolking, met name de jongeren in Benschop, en het verbeteren en integreren van het bibliotheekwerk in het dorpshuis onderdeel van het plan.

De begroting is gesplitst in achterstallig gebouwonderhoud, veiligheid, verbete-ring en een post bestuur. Ter vergelijking is ook een plan opgesteld van de renovatie sec. In dit plan is de beoogde uitbreiding achterwege gelaten en vindt de renovatie plaats binnen de huidige contouren van het gebouw. De variant met uitbreiding aan de achterzijde van het bestaande gebouw is beter op de toekomst gericht en voor wat de exploitatie betreft het meest optimale ontwerp.

De totale kostprijs voor een renovatie sec bedraagt EUR 685.000,- exclusief BTW. Voor de renovatie plus, dus met uitbreiding, is een totaal budget nodig van EUR 1.215.000,- exclusief BTW. De gemeente wil harde garanties stellen aan het stichtingsbestuur voor het beschikbaar stellen van een financiële bijdrage. Deze voorwaarden zullen in de zomerperiode op zorgvuldige wijze worden voorbereid, waarna de raad in september 2009 een definitief besluit zal kunnen nemen.