BOVAG

10-07-2009
Eén cao voor alle tankstations in de maak

Alle betrokken partijen in de tankstationbranche zijn het eens geworden over de opzet van één enkele losse cao specifiek voor tankstations. Deze doorbraak betekent dat de huidige twee caos in elkaar worden geschoven.

De werkgeversorganisaties BOVAG en BETA en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond, De Unie en LBV hebben gezamenlijk afgesproken hoe de nieuwe, gezamenlijke cao voor tankstations opgezet moet worden. Er wordt een aparte arbeidsvoorwaarden-cao afgesloten, terwijl de bestaande pensioen- en arbeidsongeschiktheidsvoorziening uit de huidige caos onveranderd blijft.
Beide Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen voor tankstations gaan op in een nieuw op te zetten O&O- fonds voor tankstations. Met deze rigoureuze stap komt een einde aan de situatie dat in een relatief kleine sector diverse caos naast elkaar bestaan. Alle partijen bundelen nu de krachten in het belang van een gezonde tankstationretail, waar het leuk en uitdagend werken is.

In het najaar starten de onderhandelingen tussen partijen over de precieze inhoudelijke invulling van de nieuwe cao Tankstations. De bedoeling is om de cao eind 2009 van kracht te laten worden. Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 10-07-2009