Socialistische Partij Rotterdam

Verhoging eigen bijdrage Huishoudelijke Verzorging moet van de baan

09-07-2009 * De SP wil niet dat de eigen bijdrage voor Huishoudelijke Verzorging omhoog gaat. Bij het bespreken van de Kaderbrief in de gemeenteraad vanavond, dient ze daarvoor een amendement in. De half miljoen euro die ervoor nodig zijn om de verhoging niet te hoeven doorvoeren, kan gehaald worden uit het Rotterdam Climate Initiative

De verhoging van de eigen bijdrage - die overmorgen al moet ingaan - zou nodig zijn omdat er te weinig geld dreigt te zijn voor de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De SP ziet dat probleem ook, maar heeft een andere oplossing. Voor het Rotterdamse Climate Initiative is bijna 17 miljoen beschikbaar. SP-raadslid Josine Strörmann: "De SP is voor groen en milieu, maar vooralsnog zien we weinig resultaat van het Initiative. Dan haal ik daar liever wat geld weg om dat ten goede te laten komen aan de mensen die het geld echt nodig hebben."

Eerder in de commissie stelde de SP ook voor de verhoging voor de Huishoudelijke Verzorging te schrappen. Toen daarvoor een meerderheid leek, beloofde wethouder Kriens met een nieuw voorstel te komen. Strörmann: "Dat voorstel was niet nieuw, we hadden alleen niet 'begrepen' waarom de verhoging toch nodig was. Ik dien vanavond een amendement in om de verhoging alsnog te schrappen. Eens kijken of die meerderheid uit de commissie de rug recht durft te houden. Ouderen en gehandicapten hebben niet gevráágd om die zorg, die hebben nodig, dus die moeten ze dan ook krijgen."