Port of Rotterdam

Wilfried de Jong opent poëzietentoonstelling 'Woorden in de Branding'

Maasvlakte 2 inspiratie voor 10 bekende dichters met Rotterdams hart

10-07-2009

Vandaag is de interactieve poëzietentoonstelling 'Woorden in de Branding' geopend door gelegenheidsdichter en Rotterdammer Wilfried de Jong. Op initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam schreven 10 Nederlandse dichters met een Rotterdams hart, onder wie Jules Deelder, Carrie en Daniël Dee, een gedicht over het nieuw te winnen land Maasvlakte 2. De gedichten zijn ingesproken door de dichters zelf en zijn vanaf 9 juli te beluisteren met de mobiele telefoon via speciale zuilen bij FutureLand op de Maasvlakte. De dichters droegen tijdens de feestelijke opening hun eigen werk voor.

Bellen met Jules Deelder
Speciale 'poëziezuilen' zijn voor de tentoonstelling 'Woorden in de Branding' geplaatst achter het terras van informatiecentrum FutureLand. Elke zuil staat voor één van de 10 dichters en correspondeert met een telefoonnummer. Jules Deelder is één van de dichters die zijn 'woorden in de branding' op papier heeft gezet. Rotterdammer Wilfried de Jong opende de tentoonstelling door samen met Ronald Paul - directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2 - te bellen met het 'gedicht' van Jules Deelder. Vervolgens was de voordracht van dichter te horen.

Woorden in de branding
De dichters die een bijdrage hebben geleverd aan dit bijzondere project zijn: Carrie, Rien Vroegindeweij, Peter Swanborn, Koos Postema, Daniël Dee, Maria Barnas, Jules Deelder, Ester Naomi Perquin, Hans Wap en Wilfried de Jong. Geïnteresseerden kunnen nog in ieder geval tot eind 2009 een bezoek brengen aan de interactieve poëzietentoonstelling Woorden in de Branding. Een speciale bundel met de 10 gedichten en fotoportretten van de dichters, gefotografeerd door Joost van den Broek, is te koop voor vijf euro bij FutureLand. Woorden in de Branding is een productie van Xsaga.

Meer informatie:
Feiten en cijfers Havenbedrijf Rotterdam N.V. en de Rotterdamse haven


----------

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.