KNHS


Longeerweekend met Lammert Haanstra
24 maart 2009
longerenlammerthaanstra

ERMELO (KNHS) De KNHS organiseert op 11 en 12 juli op het KNHS-centrum in Ermelo een longeerweekend met longeerspecialist Lammert Haanstra. Haanstra heeft al duizenden paardenliefhebbers in Nederland en in het buitenland geleerd op welke manier je het beste je paard kunt longeren. Tijdens dit weekend leer je zelf de fijne kneepjes van het longeervak.

Een deel van het weekend bestaat uit theorie waarbij Haanstra uitleg en voorbeelden geeft. Daarna wordt er geoefend in het correct opnemen van de longe en het vasthouden van de zweep. Het volgende deel van de cursus bestaat uit het longeren van je eigen paard. Lammert Haanstra kijkt en beoordeelt ieder paard en stemt de adviezen op de paarden af.

Longeren is een prima middel om je paard beweging te geven, maar het is niet eenvoudig om je paard aan de longeerlijn tot ontspanning te brengen. Longeren kan een zeer nuttige manier van trainen zijn, waarbij je veel beter kunt beoordelen hoe je paard loopt. Door je paard op de juiste manier bij te zetten en door op het goede moment de juiste hulpen te geven, kun je met longeren dingen bereiken die je op een andere manier erg moeilijk, of zelfs niet kunt bereiken.

Lijkt het je leuk en leerzaam om aan het longeerweekend op het KNHS-centrum deel te nemen, kijk dan voor meer informatie, de kosten en het inschrijfformulier op www.knhs.nl-> opleidingen -> Longeerweekend.