Gemeente Medemblik

51631 / 60153 51631

Nieuws

Romantische markten in Medemblik

De Romantische markten (11 en 18 juli, 1, 8 en 15 augustus ) worden dit jaar nog gezelliger en aantrekkelijker met de komst van de kunst- en boekenmarkt. De internationale Kunst/Boekenmarkten worden gehouden op de zaterdagen in het Van Houweningenpark in Medemblik, van 10.00 tot 17.00 uur.

Bijzondere boeken
Uit heel Nederland komen de antiquairs naar Medemblik om hun mooiste en bijzondere boeken tentoon te stellen en te verkopen. Onder andere albums van Verkade, Hille, Flipje Tiel, Judaïca. Ook zullen de strips ruimschoots aanwezig zijn; Kuifje, Kapitein Rob, Suske en Wiske, Dick Bos, Donald Duck en vele anderen. Romans, detectives, kookboeken, literatuur, tuinboeken en kinderboeken zullen niet ontbreken. Misschien vindt u op deze markt wel dat boekje wat u hebt uitgeleend en nooit heeft teruggekregen.

Kunst
Schilderijen in alle kleuren en maten; abstract, modern, traditioneel, zwart / wit. Pentekeningen, sieraden van goud, zilver en titanium. Ook komt er dit jaar een kunstenares met prachtige rubberen kunst. Natuurlijk treft u keramiek in alle vormen en maten, textiele werkvorming en beelden op de Kunstmarkt. Ga gerust met de kunstenaars in discussie over waarom en hoe ze het kunstwerk hebben gemaakt. Zij komen uit alle delen van Nederland maar ook uit Bulgarije en Duitsland.

In Medemblik zijn de winkels, de museums en de galerieën geopend. Pak en terrasje en geniet van het mooie stadje Medemblik. Bezoek aan de markt en het parkeren is geheel gratis.