Ingezonden persbericht


Juli 2009

Rollators bij AR-experiment in de Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum

Tijdens het programma Zwoele Zomeravonden in de Beeldentuin van het Kröller-Müller, waarin een mix van theater, muziek, literatuur getoond wordt, realiseert het AR+RFID Lab van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag op zaterdag 11 juli van 16.00 tot 20.00 uur een Augmented Reality (AR) project met rollators.

Door te experimenteren met AR krijgen de bezoekers een extra (=augmented) kijkervaring in de beeldentuin: de jonge kunst- en ontwerpstudenten maken gebruik van op rollators gemonteerde laptops met daarop een webcam. De camera 'kijkt' naar markers (zwart-witte patronen op schildersdoek), die in de beeldentuin geplaatst zijn en laat naast de werkelijke beelden op het beeldscherm van de laptop ook virtuele beelden op het scherm verschijnen.

Daarnaast is een roterend groot beeldscherm, dat door de bezoekers 360 graden gedraaid kan worden , met een camera 'op zoek' naar markers. Zodra deze in beeld komt, ziet de bezoeker virtuele toevoegingen aan enkele kunstwerken. Voor het slechtweer programma kunnen bezoekers binnen een headset opzetten waarmee virtuele beelden te zien zijn.


Noot voor redacties

Noot voor redacties,