Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TERUG IN DE TIJD: EEN WEEKEND TUSSEN VIKINGEN, KELTEN, RIDDERS EN COWBOYS

Historisch Rendez-Vous: lassowerpen, boogschietten en wapengekletter op 11 en 12 juli op Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Hilvarenbeek, donderdag 18 juni 2009 - Tijdens het weekend van 11 en 12 juli zetten onder meer Vikingen, cowboys, pelsjagers en indianen een tentenkamp op in Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Gedurende het Historisch Rendez-Vous nemen zij bezoekers mee terug in de tijd. In één weekend maken kinderen en volwassenen een wandeling door het (vaak verre) verleden: na het tentenkamp van de Vikingen, volgen onder meer een Middeleeuws kampement en de tipi's van indianen. Gedurende de dag kunnen bezoekers deelnemen aan uiteenlopende activiteiten, zoals lassowerpen en boogschieten, waardoor zij écht terugreizen in de tijd.

De geschiedenis lijkt volledig door elkaar te lopen tijdens het Historisch Rendez-Vous op Beekse Bergen. Op zaterdag 11 en zondag 12 juli kunnen bezoekers reizen van 2.000 jaar voor Christus tot het heden. Vrijwel alle opvallende periodes uit de geschiedenisboeken komen deze dagen tot leven. Zo kunnen bezoekers de Keltische sfeer terugvinden in het kamp van de Woads, maar zich ook onderdompelen in de onderkomens van Vikingen. Ook de Middeleeuwen, de Renaissance en de tijd van het Wilde Westen met cowboys en indianen passeren de revue. Het Historisch Rendez-Vous brengt alle grote tijden tot leven met demonstraties van onder andere krijgkunst, oude ambachten en stuntrijden op mustangs. Daarnaast staan muziek en dans op het programma.

Historisch Rendez-Vous
Het Historisch Rendez-Vous vindt plaats op het buitenterrein Discovery Valley naast Speelland Beekse Bergen (Beekse Bergen 1, Hilvarenbeek). Dagentreeprijs volwassenen ¤ 10, kiinderen 3 tot en met 12 jaar en 65-plussers betalen ¤ 5.. Tegen ¤ 2 bijbetaling hebben bezoekers ook entree tott Speelland Beekse Bergen. Kinderen tot en met 2 jaar genieten gratis entree. Het Historisch Rendez-Vous is 11 en 12 juli geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.historyexperience..nl.



Ingezonden persbericht