CDA afdeling Gelderland


CDA steunt Voedselbank

---

300.000 euro voor verhuizing voedselbank-depot

Tijdens de Provinciale Statenvergadering van 8 juli heeft GS ingestemd om het Voedselbank-depot Arnhem eo te steunen met een eenmalige subsidie van max 300.000 euro ten behoeve van de verhuizing.

CDA Gelderland had het initiatief genomen om samen met de coalitiepartijen de verhuizing van de Voedselbank-DEPOT Arnhem, dat volledig rust op vrijwilligers, en omgeving te ondersteunen.

Het gaat om een bedrag van EUR300.000 dat het depot tekort kwam om het plan te realiseren.

Het CDA steunt dit plan van de voedselbank Arnhem e/o, omdat het gemeente overstijgend is, belangrijke milieu winst wordt gerealiseerd en omdat het vraag en aanbod, in de brede zin van het woord, bijeen brengt voor heel Gelderland en delen van Utrecht en Overijssel. Daardoor wordt verspilling en vernietiging van goed voedsel voorkomen.

Het depot, dat de lokale voedselbanken van heel Gelderland en zelfs een deel van Overijssel en Utrecht voorziet van voedsel, is al geruime tijd gratis gehuisvest op een Defensie-terrein aan de Koningsweg in Arnhem, maar is genoodzaakt om op korte termijn te gaan verhuizen.

Voor deze verhuizing is veel meer geld benodigd dan dat zij aan Provinciale Staten gevraagd hadden, maar voor het overgrote deel heeft het Voedselbank-depot zelf de benodigde financiën geregeld.

Milieuvriendelijk

De ondersteuning van â¬300.000 zal ook, naast de verhuizing, worden aangewend voor de vervanging van duurzame koel- en vriescel containers die veel energie kosten. De Nuon is gevraagd om haar expertise te gebruiken bij de advisering van deze koel en vriescellen om met gebruik van de modernste techniek dit zo milieuvriendelijk te laten verlopen.

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 10-7-2009