Dikke mensen worden hard getroffen door de Mexicaanse griep


A/H1N1 omarmt obesitas

VUGHT, 20090711 -- Dikke mensen worden het hardst getroffen door de Mexicaanse griep, Door analyse van de huidige gevallen met ernstige aandoeningen is er overeenkomst gevonden bij de meeste slachtoffers van de Mexicaanse Griep: Ze zijn allemaal dik.

De website mexicaansegrieppandemie.nl meldt vandaag op haar voorpagina dat de WHO op dit moment de samenhang onderzoekt tussen Zwaarlijvigeid en De Mexicaanse Griep. Alhoewel alle cijfers nog niet bevestigd zijn, zijn ze wel zeer verontrustend.

"Vetcellen dragen bij aan de aanmaak van chemische stoffen die chronische onstekingen te weeg kunnen brengen", aldus Tim Armstrong van het WHO in Geneve, belast met onderzoek naar chronische ziekten. En op de Universiteit van Leuven stelt men: "Vetweefsel dat zich ophoopt op de borst bemoeilijkt de goede ademhaling en verhoogt de kans op longaandoeningen"

Het is ook typisch dat de Mexicaanse Griep het meest van zich doet spreken in de westerse landen. Hier komt zwaarlijvigheid immers veellvuldig voor. Als je grafieken met elkaar zou vergelijken ziet men ook waarom Groot-Brittanie in Europa het hardst wordt geraakt. In dit land zijn de ook Obesitas gevallen ook het hoogst.

Voor meer informatie zie http://www.mexicaansegrieppandemie.nl





Mexicaanse Griep Pandemie