Gemeente Zoetermeer

Zomeractiviteiten op Het Buitenbeest

Tijdens de zomervakantie organiseert stadsboerderij Het Buitenbeest verschillende activiteiten. Zondag 12 juli is er een boekenmarkt met leuke activiteiten voor kinderen. Doordeweeks kunnen kinderen meehelpen met het verzorgen van de dieren tijdens een âdagje stadsboerderijâ.

Op zondag 12 juli kunnen bezoekers van 13.00 tot 16.30 uur struinen over de boekenmarkt. Ook staan er twee kraampjes met (nieuwe) schoenen. De opbrengst komt ten goede van Stichting Egelopvang Zoetermeer e.o.. Kinderen kunnen meedoen aan een knutselactiviteit en zich uitleven op een groot springkussen. Bovendien kunnen bezoekers een ritje maken in een koetsje en vrijwilligers van de boerderij verzorgen het ecologisch koffieterras.

In de zomervakantie van 13 juli tot en met 21 augustus kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar elke
maandag, woensdag en vrijdag onder begeleiding meehelpen op de boerderij. Terwijl de kinderen aan het werk zijn vertelt de begeleidster over de dieren die ze verzorgen. Er is altijd even tijd om de dieren te knuffelen. Op deze dagen mogen de kinderen ook een bezoekje brengen aan de nabij gelegen bouwspeelplaats Rommelburg voor leuke knutselactiviteiten. Zoân âdagje stadsboerderijâ duurt van 10.30 tot 16.00 uur en kost ⬠10,00 per kind. Met het SpeelmeerPaspoort betalen kinderen ⬠7,50 euro. Een gezonde en ecologisch verantwoorde lunch is hierbij inbegrepen. Reserveren is verplicht en kan via telefoon (079) 3520624. Het Buitenbeest ligt aan de Voorweg 93.