Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 12-07-2009

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft zaterdagmorgen 11 juli op het Domplein een auto-inbreker op heterdaad aangehouden.

Rond 08.45 uur belde een getuige naar de politie omdat hij gezien had dat een man een zijruit van een auto had ingeslagen. Ter plaatse troffen agenten de getuide die de verdachte aanwees. De 48-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de Utrechter nog gesignaleerd stond. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanhouding gezochte

UTRECHT In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juli heeft de politie in het Wilhelminapark een man aangehouden die gezocht werd.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 00.55 uur twee jongens zich verdacht gedragen in het Wilhelminapark. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen ging het tweetal er rennend vandoor. Eén van de verdachten sprong in een sloot en dacht zo uit handen van de agenten te blijven. De agenten sommeerden hem meerdere malen om uit de sloot te komen maar de man weigerde telkens. Toen aangegeven werd dat er een politiehond zou komen, koos de 18-jarige man uit Utrecht eieren voor zijn geld en kwam het water uit. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Een bewoner aan de ABC straat heeft vrijdagmiddag een inbreker zelf op heterdaad aangehouden.

Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding dat een bewoner een inbreker te pakken had. Ter plaatse troffen agenten de bewoner en een 36-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man was de woning binnengegaan en werd door de bewoner die net thuis kwam betrapt. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Zaterdagmorgen 11 juli vond Achter Clarenburg een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Rond 11.45 uur liep een 77-jarige vrouw te winkelen in een winkel Achter Clarenburg. De vrouw zag dat plotseling haar tas uit haar boodschappentas werd weggehaald. De politie is op zoek naar getuige(n) die iets gezien hebben van de beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Achtervolging met dronken automobilist

DE MEERN In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juli heeft de politie op de Rijksstraatweg na een achtervolging een Poolse man aangehouden die onder invloed verkeerde.

Tijdens de surveillance reden agenten rond 03.35 uur achter een auto die net de Meentweg was opgereden. In eerste instantie reed de bestuurder keurig netjes. Plotseling sloeg de automobilist rechtsaf de Rijksstraatweg op en gaf vol gas. De agenten vertrouwden het niet en zetten de achtervolging in. De verdachte voerde de snelheid tot ruim 120 km/u op maar reed zich klem aan het einde van de Rijksstraatweg.

Hier werd de bestuurder, 28 jaar uit Polen, aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 1015 ug/l uit. De verdachte krijgt waarschijnlijk, in overleg met het Openbaar Ministerie, een geldboete van ruim 1.800,-. Ook zal hem voor Nederland een rijontzegging worden opgelegd van 13 maanden.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juli heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van een fiets.

Een agent hield omstreeks 01.05 uur een man in de gaten die bijzonder veel interesse had voor autos en fietsen. De man liep tussen geparkeerde autos door en keek in elke auto of er blijkbaar wat te halen was. Uiteindelijk nam hij op de Mijdoornstraat een fiets mee. De fiets stond op slot maar dat weerhield de man niet van het stelen. Hij tilde de achterkant omhoog en liep weg. De agent greep in en hield de 50-jarige man uit Utrecht aan. Uit het politiesysteem bleek dat de man als veelpleger te boek stond. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Man beroofd van portemonnee

UTRECHT Zaterdagmorgen vond op de Oudegracht een beroving plaats. Hierbij raakte en man zijn portemonnee kwijt.

Een 49-jarige man uit Utrecht stond omstreeks 06.10 uur zijn fiets los te maken die aan de railing van de gracht stond. De man werd plotseling aangesproken door en andere man, die hem verdovende middelen wilde aanbieden. Het slachtoffer gaf aan daar geen interesse in te hebben en pakte zijn portemonnee om zijn fietssleutel hieruit te pakken. Op dat moment voelde hij dat zijn portemonnee uit zijn broekzak werd gepakt. Toen hij omkeek zag hij de man die hem eerder al had aangesproken. De verdachte rende weg in de richting van de Regulierssteeg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond zaterdagmiddag 11 juli een aanrijding tussen een snorfietser en een voetganger plaats. Hierbij raakte de voetganger gewond.

Rond 15.05 uur reed een 14-jarig meisje uit Utrecht op een snorfiets over de Amsterdamsestraatweg in de richting van Maarssen. Ter hoogte van de Plantage reed zij met de snorfiets het trottoir op en kwam in botsing met een 6-jarig jongetje uit Utrecht. Het kind viel en raakte gewond aan zijn hoofd. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij weer naar huis. Het meisje kreeg van de politie een bekeuring omdat zij geen rijbewijs had.