Ingezonden persbericht

--- PERSBERICHT ---

Rotterdam, 13 juli 2009

Swingen en flirten op live salsa van Charanga 214 tijdens het Ortel Zomercarnaval 2009
WMDC presenteert nieuwe salsaserie Casa de la Musica in De Unie

Officieel mag de zomer dan allang begonnen zijn, in Rotterdam gaat die pas echt van start wanneer de grootste streetparty van Nederland plaatsvindt: het Ortel Zomercarnaval! De lange stoet uitgedoste carnavalvierders sleept heel Rotterdam mee in haar enthousiasme. De leden van het salsacollectief Charanga 214 springen daar graag op in en presenteren tijdens het Ortel Zomercarnaval op zaterdag 25 juli in De Unie het nieuwe maandelijkse live latin muziekconcept Casa de la Musica. Deze salsaserie start in september in het WMDC aan de Pieter de Hoochweg 125. Tijdens deze aftrap van Casa de la Musica laat Charanga 214 zien dat zij nu al niet meer onder doen voor hun landgenoten uit landen als Brazilië, Columbia of Cuba. Door middel van live muziek deelt het collectief hun talent en liefde voor salsa culturen met alle andere Rotterdammers.

Charanga 214 bestaat uit studenten van de wereldmuziekafdeling aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) waar ze in lokaal 2.14 zijn begonnen. Neem Europese klassieke muziek en instrumenten, meng het met Afrikaanse percussie-instrumenten en je krijgt een beetje een idee van wat charanga ongeveer inhoudt. Deze van oorsprong Cubaanse muziek stamt uit de jaren '20 van de vorige eeuw, en is een typisch voorbeeld van de muzikale kruisbestuivingen die in Latijns-Amerika plaatsvonden tussen de Afrikaanse, Indiaanse en Europese bevolking.

Ben je betoverd door de dansende menigte, de zwoele sfeer en de swingende salsa/ latin sounds tijdens de optocht van het Ortel Zomercarnaval en wil je nog even door swingen en flirten? Kom dan naar De Unie en dans tot in de late uurtjes op de opzwepende salsaklanken van Charanga 214 of de heerlijke Caribische plaatjes van DJ Alfredo. Wil je ook nog de juiste danspasjes leren om te schitteren op de dansvloer, dan kun je meedoen met de open showcase salsa van dansschool Salsability. Het personeel van De Unie zorgt voor heerlijke hapjes, tropische cocktails en fresh fruits.

WMDC presents Casa de la Musica: Charanga 214 (live)
Met DJ Alfredo en een salsa showcase van Dansschool Salsability
Zaterdag 25 juli | Aanvang: 17:00 uur tot 02:00 uur | Entree: GRATIS!
Locatie: De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam
Meer informatie is te vinden op www.wmdc.nl en www.deunie.nl



Ingezonden persbericht