Ingezonden persbericht


Persbericht

Mondial Assistance coördineert hulpverlening ongeval Tsjechië

Amsterdam, 13 juli 2009 - De alarmcentrale van Mondial Assistance coördineert op dit moment de hulpverlening na een auto-ongeluk in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen. Afgelopen vrijdag kwamen een auto en een trein met elkaar in botsing. In de auto zaten vier inzittenden, allen van Nederlandse komaf.

Bij het ongeluk zijn twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Tevens zijn één zwaargewonde vrouw en één lichtgewonde man met schouderletsel beiden in het ziekenhuis In Ceské Budejovice opgenomen. De man zal naar verwachting morgen aan zijn schouder worden geopereerd en woensdag of donderdag naar Nederland terugkeren. Van de vrouw is bekend dat ze deze week in het ziekenhuis moet blijven. Het medische team van Mondial Assistance, bestaande uit een verpleegkundige gespecialiseerd in traumahulpverlening, een hulpverlener en een tolk, is zondagochtend bij het ziekenhuis aangekomen, om betrokkenen en nabestaanden van de juiste zorg te voorzien.

Het totale reisgezelschap bestond uit acht Nederlandse roeiers die met hun ploeg in Tsjechië op vakantie waren. Alle inzittenden van de tweede auto zijn ongedeerd. Naar verwachting zullen zij morgen aan hun terugreis naar Nederland beginnen.

>

Over Mondial Assistance
Mondial Assistance Group is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Mondial Assistance opereert met ruim 9.800 medewerkers op vijf continenten, in 28 landen. 250 miljoen klanten maken gebruik van de diensten van de groep. Kijk voor meer informatie op www.mondial-assistance-nederland.nl.