Gemeente Aa en Hunze


Geluidsonderzoek N34/N33 bij Gieten

een publicatie in maart 2009 heeft de gemeente Aa en Hunze samen met de provincie Drenthe bericht over geluidsonderzoeken aan de N34/N33 bij Gieten.

Daarbij is toegezegd dat de provincie Drenthe voor de zomer van 2009 geluidsmetingen op het nieuwe asfalt zal uitvoeren. Rijkswaterstaat zal op een later moment een geluidsberekening maken voor de N33.

Het in opdracht van de provincie Drenthe, door M+P - raadgevende ingenieurs uitgevoerde onderzoek, is nu afgerond. Op basis van de onderzoeksgegevens heeft de provincie geconcludeerd dat de geluidsreductie van het nieuwe asfalt voldoet aan de gestelde eisen. De onderzoeksresultaten zullen na de zomervakantie worden voorgelegd aan de klankbordgroep OV-knooppunt en verkeersplein.

Aanleiding voor het recente onderzoek is dat het geluid van het verkeer op de N34 anders wordt ervaren. Met het onderzoek kan worden bepaald of het geluidsreducerende effect van het asfalt voldoet aan de uitgangspunten voor de geluidsberekening.

Zoals al eerder aangegeven, zijn geen geluidsmetingen aan de gevels van woningen uitgevoerd. Dit omdat dergelijke geluidsmetingen geen juridische status hebben in het kader van de Wet geluidhinder. Aan elke uitkomst van dergelijke metingen kunnen dus geen rechten worden ontleend.