Dienstenbond CNV

Nieuws

13 juli 2009

Impasse cao overleg Delta Lloyd

In de laatste info van CNV Dienstenbond riepen we u op om mening aan ons kenbaar te maken. Van deze uitnodiging heeft u samen met uw collega's massaal gebruik gemaakt. Binnen drie werkdagen kregen de vakorganisaties honderden(!) e-mails van leden en niet-leden. Uw boodschap was volledig helder: absoluut niet meegaan in de verslechteringsvoorstellen van werkgever! Helaas heeft de werkgever hier goed naar u geluisterd en bevindt het cao overleg zich in een impasse.

In het overleg met uw werkgever hebben wij afgelopen dinsdag ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat wij op de toeslagen, de verruiming van het dagvenster en de 104 uur regeling geen enkele toezegging willen doen. We hebben aangegeven pas over de andere onderwerpen te willen praten als de werkgever haar voorstellen van tafel zou halen.

Daarop heeft de werkgever haar voorstel rondom de 104 uur meer/minder uren van tafel gehaald en rol van de medezeggenschap bij roosters verschoven werktijden weer teruggebracht. Verder heeft werkgever de toeslag voor de hele zaterdag op 25% gezet.

Weliswaar is dit een verbetering ten opzichte van de voorstellen van 30 juni maar nog altijd een forse teruggang t.o.v. de huidige situatie. Immers, voor het werken op zaterdag geldt nu een toeslag van 35% welke met 10 % verlaagd zou worden. De werkgever houdt vast aan het niet willen betalen van een verschoven urentoeslag tussen 19.00 uur en 21.00 uur en het voorstel ten aanzien van de overwerkvergoeding is ook niet ingetrokken (nu geldt 40% vanaf 19.00 uur en het voorstel is 25% vanaf 20.00 uur).

Na overleg met onze kaderleden hebben we besloten dat we voorlopig uitgepraat zijn. We willen op deze punten geen verslechteringen accepteren. We hebben van tevoren aangegeven pas verder te willen praten als deze onderwerpen van tafel zouden gaan. Dat is niet of onvolledig gebeurd en daarom hebben wij de conclusie getrokken dat verder praten nu geen nut heeft.

Hoe nu verder?
Eerst willen wij de achterban uitgebreid raadplegen voor wij weer met de werkgever gaan praten. Wij nodigen u en uw collega's dan ook graag uit voor ledenbijeenkomsten op 10 en 11 september. Op donderdag 10 september zullen we naar Zwolle en Arnhem gaan en op 11 september naar Amsterdam. Wij sturen u over enige tijd een uitnodiging met daarin de exacte tijden en locaties.

Tijdens deze bijeenkomsten zullen wij u uitgebreid informeren over de toeslagen en de andere cao onderwerpen. Vervolgens zullen wij met u van gedachten wisselen over hoe deze impasse kan worden doorbroken. Wij rekenen op een grote opkomst want daarmee geven wij een signaal af richting werkgever dat hij op het verkeerde spoor is beland! Om die reden is ook uw ongeorganiseerde collega uiteraard van harte welkom (maar het is nog beter indien u hem overtuigd heeft lid te worden van CNV Dienstenbond!)

Voor iedereen die op vakantie gaat, veel plezier en we zien u graag uitgerust terug op onze bijeenkomsten in september! Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot 010-2651111 email B.degroot@remove-this.cnvdibo.nl