Politie Brabant-Noord

Opnieuw hennepkwekerij aan Vogelplein ontmanteld

's-Hertogenbosch, 13-07-2009

In een loods op een bedrijventerrein aan het Vogelplein is maandagmorgen opnieuw een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden ongeveer 2500 oogstrijpe hennepplanten. De stroom was weggewerkt achter een muur en is door Enexis ontmanteld. De 59-jarige Bossche eigenaar van het bedrijventerrein is maandagmiddag aangehouden in het politiebureau aan de Vogelstraat.

Op woensdag 1 juli werd op hetzelfde bedrijventerrein, maar in een andere loods, ook een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Daar werden toen in totaal 9400 planten, waaronder 7500 stekken gevonden. De twee loodsen staan tegenover elkaar op het terrein en zijn niet met elkaar verbonden.

Verborgen toegangsdeur

Na de vondst van de hennepkwekerij op woensdag 1 juli kwam er wederom informatie binnen bij de politie dat er op het terrein nog een kwekerij zou zitten. Hierop stelde de politie wederom een onderzoek in. Op het eerste gezicht was er niets vreemds te zien in de loods. In een hoek van het pand stonden twee stalen kasten boven op elkaar. Deze bleken verplaatsbaar te zijn. Daarachter was een toegangsdeur met daar weer achter een sluis. Na het forceren van een tweede deur troffen agenten een ruimte aan van ongeveer 24m2. Daarin stonden ongeveer 1250 hennepplanten. Naast de hennepkwekerij was een gang met waterbassins. Op de verdieping erboven werd nog een kwekerij aangetroffen met daarin ongeveer 1250 planten. De hennepplanten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Aanhouding

Op het bedrijventerrein aan het Vogelplein staan diverse loodsen met daarin verschillende ruimtes die verhuurd worden. Op woensdag 1 juli werd een 40-jarige vrouw aangehouden die kennelijk aan het werk was in de plantage. Zij is dezelfde dag na verhoor heengezonden. De 59-jarige eigenaar van het bedrijventerrein werd maandagmorgen telefonisch op de hoogte gesteld van wederom een vondst van een hennepkwekerij in een loods op zijn terrein. De verdachte meldde zich maandagmiddag op het politiebureau aan de Vogelstraat. Hij is aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.