Opsporing Verzocht Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 10.05 uur op Ned. 2.
Zaken dinsdag 14 juli

* Oberhausen: Poging doodslag

* Emmen: Brandstichtingen

* Vuren: Overval tankstation

* Wassenaar: Onbekende dode baby

* Huizen: Gewapende overval

* Breda: Overval schoenenzaak

* Den Haag: Mikael Jonzen

* Den Haag: Verdacht pakketje

* Rotterdam: Dodelijke schietpartij

* Resultaten uitzending 7 juli en opgeloste zaken

Emmen: Brandstichtingen
In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juni woedt er op twee locaties in Emmen brand. In beide gevallen gaat het om rietgedekte woonboerderijen die in brand zijn gestoken. De politie gaat ervan uit dat er een verband tussen de brandstichtingen bestaat. Vuren: Overval tankstation
Maandag 20 april, rond 18.30 uur, overvallen drie mannen een Total Tankstation in het Gelderse plaatsje Vuren. Een medewerkster is bezig de bloemen binnen te zetten als twee gemaskerde mannen uit een rode Volkswagen Golf springen. Ze rennen naar binnen, dwingen de medewerkster op haar knieën en eisen de inhoud van de kassa. Rotterdam: Dodelijke schietpartij
In de vroege ochtend van zondag 24 mei, rond 01.00 uur, wordt bij een schietpartij in een café de 53-jarige Mohammed El Hassnaoui dodelijk getroffen. De schietpartij vindt plaats in het drukke café Noordplein aan het gelijknamige plein in de Rotterdamse volkswijk Het Oude Noorden. Naast het dodelijke slachtoffer raken nog twee mannen ernstig gewond. Overige zaken
Breda: Overval schoenenzaak
Donderdag 14 mei omstreeks 21.00 uur, als de koopavond net is afgelopen, wordt een filiaal van de schoenenzaak 'van Haren' in het centrum van Breda door een gewapende man overvallen. Waarschijnlijk heeft de dader zich bij de schoenenzaak laten insluiten. Via de nooduitgang vlucht hij even later weer weg, achter op de fiets van een al wachtende mededader. De overvaller is gefilmd in het centrum.

Oberhausen: Zware mishandeling / Poging doodslag
De Duitse politie is al maanden op zoek naar een waarschijnlijk Nederlandse man die iemand in coma heeft geslagen bij een tankstation in Duitsland. Het voorval speelde zich op zondag 14 september 2008 af bij het Aral tankstation op de Mülheimerstrasse in het Duitse Oberhausen.

Wassenaar: Onbekende dode baby
In Wassenaar vindt een voorbijganger op donderdag 4 juni in park Clingendael het lichaampje van een pasgeboren overleden baby.

Huizen: Gewapende overval
Vrijdag 12 juni, rond 06.45 uur, is de C1000 supermarkt aan de Kostmand in Huizen overvallen door twee gewapende daders. De hele overval is gefilmd.

Den Haag: Mikael Jonzen
Het is zeker dat de dode man die eind mei in Frankrijk gevonden werd, de vermiste Haags/Zweedse bergbeklimmer Jan Mikael Jonzen is. DNA-onderzoek heeft dat uitgewezen, zo bevestigt het Openbaar Ministerie. Het onderzoeksteam heeft een foto van een lifter die mogelijk belangrijke informatie over de zaak heeft.

Den Haag: Verdacht pakketje
Zaterdag 9 mei, rond14.45 uur, is in een fontein op het Haagse Binnenhof een verdacht pakketje aangetroffen. Twee jongemannen hebben het pakketje woensdag 6 mei bij de fontein achtergelaten.