Protestantse Kerk in Nederland


Werkweek voor liturgie en kerkmuziek

di 14 juli 2009 - vr 17 juli 2009
De Werkweek voor liturgie en kerkmuziek staat in het teken de Veertigdagentijd en Pasen 2010. Het motto luidt De toekomst is al gaande, ontleend aan een paaslied van Inge Lievaart uit de bundel Tussentijds. Wat kan je in die tijd zingen, wat liever niet? Hoe combineer je de bijbellezingen met de muziek? Welke ideeën zou je wel eens willen uitproberen? Het gaat niet alleen om concrete suggesties over Pasen. Na afloop is men beter in staat om liturgische vragen en muziekstukken aan te pakken.

De Werkweek voor liturgie en kerkmuziek in Hoeven (NB) is sinds 1972 een jaarlijks terugkerend evenement binnen de Protestantse Kerk. Het trekt mensen die er plezier in hebben om ontspannen muziek te maken en die zich willen verdiepen in de achtergrond en betekenis van de liturgie. Mensen geven zich individueel op, maar ook samen met anderen, gezinsleden, cantorijleden, voorgangers en kerkgangers, dirigenten en zangers.

Programma
Dagelijks wordt er ongeveer zes uur gewerkt aan zang, afgewisseld met inleidingen van de theologen Geertien Morsink en Roel Bosch. Muzikale medewerking wordt verleend door Reinoud G. Egberts, Christa Hijink, Elske te Lindert, Hans Leeuwenhage en Gijs van Schoonhoven. De week wordt gehouden van dinsdag 14 juli (aankomst 10.30 uur) t/m vrijdag 17 juli (vertrek 14.00 uur). Locatie is Centrum Bovendonk te Hoeven (nabij Bergen op Zoom).

Meer informatie
Kosten: EUR 302 p.p. (bij gebruik van een tweepersoonskamer) standaard,
tot EUR 397 bij gebruik van een luxe eenpersoonskamer. Kinderen tot 12 jaar EUR 105, kinderen vanaf 12 jaar/studerenden EUR 175 (standaard twee per kamer). Met dieetwensen wordt rekening gehouden. Meer informatie en aanmelden: www.pkn.nl/kerkmuziek.