ProRail

Persbericht

10-07-2009

Spoorvernieuwing tussen Leiden en Schiphol

Spoorbeheerder ProRail vernieuwt op dinsdag 14 juli en woensdag 15 juli een deel van het spoor tussen Leiden en Schiphol. Daardoor kunnen er in die periode geen treinen rijden. ProRail vervangt over 1200 meter rails en dwarsliggers.

Na een reguliere controle bleek dat de onderhoudswerkzaamheden die op dit deel van de spoorlijn stonden gepland eerder moesten worden uitgevoerd. ProRail en NS hebben in nauw overleg het vervroegde tijdstip voor de werkzaamheden afgesproken om het treinverkeer er zo weinig mogelijk hinder van te laten ondervinden.Â

Bereikbaarheid Schiphol

Op dinsdag 14 juli en woensdag 15 juli rijden er geen treinen tussen Leiden en Schiphol. Schiphol is via Haarlem, Amsterdam en Utrecht bereikbaar. Vanuit Den Haag en Leiden kan op station Amsterdam Sloterdijk worden overgestapt op de treinen naar Schiphol en Hoofddorp. Reizigers tussen Rotterdam CS en Schiphol reizen om via Utrecht CS. NS zet bussen in tussen Leiden en Nieuw Vennep en tussen Hoofddorp en Nieuw Vennep. Reizigers moeten rekening houden met 15 tot 45 minuten extra reistijd.

Internationaal

De internationale treinen rijden op dinsdag 14 en woensdag 15 juli via een andere route en stoppen niet in Schiphol. Op Amsterdam Centraal stappen deze reizigers op de binnenlandse treinen naar Schiphol. Internationale reizigers moeten rekening houden met ongeveer een uur extra reistijd.

Reizigers met vragen over de treindienst kunnen bellen naar 0900 - 92 92 (⬠0,70 per minuut) of kijken op www.ns.nl of NOS-teletekstpagina 751 en 754.

[s?pers.persberichten.actueel.landelijk.spoorvernieuwingtussenleidenen schiphol&category=Landelijk]