Politie Gelderland-Midden

Lichaam dode man aangetroffen

GENDT/ROSSUM (MAASDRIEL) - De politie Gelderland-Zuid heeft dinsdagochtend 14 juli in de Waal bij Rossum (gemeente Maasdriel) het lichaam aangetroffen van een dode man. Het bleek om de 57-jarige Gendtenaar te gaan die sinds zaterdag 12 juli werd vermist.

Het lichaam van de dode man werd even voor acht uur aangetroffen op aanwijzen van een binnenvaartschipper in de sluis St. Andries, nabij het Gelderse Rossum. Met behulp van Rijkswaterstaat is het lichaam geborgen. Onderzoek wees uit dat het om de 57-jarige man uit Gendt ging die afgelopen 12 juli vanaf een krib in de Waal te water raakte en verdween.

Groot alarm
Even na half drie die zaterdag kwam een getuigenmelding binnen bij de Regionale Alarm Centrale van de brandweer dat er iemand te water was geraakt in de Waal bij Gendt. Hierop is door de hulpdiensten direct groot alarm gegeven. De brandweer was snel met twee duikploegen ter plaatse. De duikers gingen op aanwijzing van de getuige het water in. Deze was aan het vissen in de Waal toen het slachtoffer met hem kwam praten. Even later was de man verdwenen en volgens de getuige zag hij hem verderop in de rivier bovenkomen. Hierop sloeg de visser alarm.

Duikers
De duikers van de brandweer uit Arnhem en Culemborg hebben ruim drie kwartier tussen de kribben gezocht, maar konden het slachtoffer niet vinden. De traumaheli heeft ook nog vanuit de lucht gekeken in het heldere water, maar er werd niemand getraceerd. Na een signalering van de politieboot zijn de duikploegen van de brandweer ook nog stroomafwaarts richting Nijmegen te water gegaan, maar dat leverde helaas niets op. Ondanks de inzet van tientallen hulpverleners, waaronder brandweerkorpsen uit Gendt en Bemmel, werd het slachtoffer toen niet gevonden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak.
(011949)