Gemeente Den Haag

Maximum parkeerduur Badhuisstraat verlengd

Vanaf maandag 13 juli 2009 is de maximum parkeerduur in de Badhuisstraat (Scheveningen Dorp-Oost) verlengd van één naar twee uur. Wethouder Peter Smit (Verkeer): Ruim 90% van de ondervraagden uit de Badhuisstraat liet ons in een onderzoek weten, dat zij de parkeerduur in hun straat wilden verlengen. Want vaak is een uur net niet genoeg voor hun klanten. Ik ben blij dat we aan deze terechte wens tegemoet kunnen komen.

Sinds februari is in Scheveningen-Dorp-Oost betaald parkeren ingevoerd. In de Badhuisstraat en een deel van de Marcellisstraat (tussen de Badhuisstraat en de Badhuiskade) gold een parkeerduur van één uur. Na signalen van ondernemers dat dit te kort was, heeft de gemeente Den Haag een onderzoek gehouden in de Badhuisstraat en de Marcelisstraat. 92% van de ondervraagden ondernemers en bewoners lieten weten dat zij de parkeerduur graag wilden verlengen.

De verlenging van de maximum parkeerduur brengt enkele werkzaamheden in de Badhuisstraat met zich mee, zoals het plaatsen van nieuwe borden en het herprogrammeren van de parkeerautomaten. Dit duurt maximaal een week.

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/parkeren.